Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

FENOMEN U HRVATSKOJ! Krava se počela teliti, a onda su svi ostali u čudu! ‘Nikad nismo imali ovakav slučaj’

Autor: D.D.

U Feričancima, na farmi muznih krava Osilovac, prije četiri dana dogodio se fenomen – krava Sunčica je otelila četiri teleta. Na svijet su tako došla tri ženska i jedno muško tele.

Da se zaista radi o fenomenu govori podatak kako su izgledi da se takvo što dogodi 1 naprama 11 milijuna jer krava najčešće oteli jedno ili dvoje teladi. Zabilježeni su slučajevi gdje je krava otelila tri teleta, ali četvorke su prava rijetkost. Posljednji ovakav slučaj zabilježen je u Njemačkoj 2018. godine, piše Našice.com.

Tehnologinja farme muznih krava Osilovac, Ana Marija Crnoja, rekla je kako je ovo bilo veliko iznenađenje za sve na farmi jer nisu znali da im dolaze četvorke.

“Do sada na farmi nismo nikad imali ovakav slučaj. Imali smo trojke prije sedam godina, a dvojke su nešto uobičajeniji slučajevi koje imamo jednom do dva puta godišnje”, rekla je Crnoja.

Prilikom teljenja na farmi bila je prisutna i radnica Božica Prša za koju je ovo bilo veliko iznenađenje.

“Došla sam u štalu gdje je bilo prisutno jedno tele, a krave nema nigdje. Kad smo ustanovili koja se krava otelila, pregledao ju je tehničar i ustanovio da ima još dvoje teladi. I nakon tri teleta stiglo je i četvrto iznenađenje”, rekla je Božica Prša.

Na Osilovcu se nalazi 550 muznih krava, od čega je trenutno 474 u mužnji, 250 rasplodnih junica i 160 teladi. Oteljena krava pod stalnim je veterinarskim nadzorom, na terapijama radi bržeg oporavka.

Telići su dobrog zdravlja, nešto manje težine, što je normalno jer se radi o četvorkama. Slijedi provedba DNA analize telića kako bi se maknula mogućnost blizanačke neplodnosti jer se radi o tri ženska i jednom muškom teletu. Na farmi se nadaju da će s telićima biti sve u redu, da će ostati u proizvodnji te kako će u budućnosti od ženki imati teliće.

KAKAV URNEBES! Divlja svinja mu ukrala laptop, a on se gol dao u trk za njom! Ljudi su vrištali od smijeha!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.