FATALNA TAJNICA! ŽENA O KOJOJ BRUJI PANTOVČAK! Prva Milanovićeva ozbiljna afera: Dama zbog koje se našao u središtu skandala

Autor: Iva Međugorac

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović 5.ožujka objavio je oglas za zapošljavanje dvoje posebnih savjetnika u Kabinetu Predsjednika Rebublike. Premda je već od 16.ožujka krenulo zatvaranje škola i fakulteta, a zatim tri dana kasnije i zatvaranje ugostiteljskih objekata, frizera i kozmetičara te drugih uslužnih djelatnosti, natječaj u Milanovićevom uredu nije se suspendirao.

Ni nove, strože mjere koje su uključivale suspenziju javnog prijevoza, ali i zabranu napuštanja mjesta prebivališta nisu pokolebale predsjednika Milanovića da na Pantovčak ugura posebne savjetnike pa su tako istog dana kada je u Hrvatskoj startao ‘lockdown’ u Uredu predsjednika objavili da će intervjue osmero kandidata obaviti 25.ožujka nu predsjednikovim odajama.

Prva je na intervju pristigla Sunčica Dedić koja je ujedno i dobila posao u Uredu predsjednika, osim nje, najviše znanja na intervjuu je pokazala Ivana Pušonjić. Dedić je inače dugogodišnja Milanovićeva poznanica i suradnica, a u vrijeme dok je on bio premijer bila je i jedna od tajnica u Vladi. Zanimljivo, Sunčica Dedić nekada Batestin prema Poslovnoj Hrvatskoj jedno je vrijeme bila direktorica tvrtke EuroAlba Advisory. Podsjetimo, riječ je o tvrtci koju je Milanović pokrenuo nakon poraza na parlamentarnim izborima odlazeći iz SDP-a s namjerom da nešto zaradi.

Dedić je poznata i kao jedna od svjedokinja u marantonskom suđenju bivšem Milanovićevom šefu kabineta Tomislavu Sauchi optuženom za lažiranje putnih naloga i posljedično ilegalnu zaradu nekoliko stotina tisuća kuna. Na jednom od ročišta, jedna od svjedokinja rekla je kako je usprkos zabrani isplate naknade za prekovremene sate, Saucha naložio da se ta naknada isplati, u istoj aferi osumnjičenoj Sandri Zeljko i to preko računa Sunčice Batestin koja je prema Uskoku taj novac prebacila majci Sandre Zeljko.

Inače, s Milanovićem se Pantovčaka domogao i Nikola Jelić koji je bio glasnogovornik Milanovićeve Vlade, ali i predsjedničke kampanje, a danas je glasnogovornik ureda predsjednika. Šef njegove predsjedničke kampanje Orsat Miljenić danas je predstojnik Ureda predsjednika i savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku, dok je mladi Bartol Šimunić danas pročelnik Kabineta predsjednika, a na izborima za Pantovčak slovio je kao stručnjak za politički marketing. Novoizabrani predsjednik svojim je izborom savjetnika i ranije izazivao polemiku kako u javnosti, tako i u SDP-u.

Milanovićeve bivše kolege razbjesnio je nedavni istup njegova najmlađeg savjetnika Velibora Mačkića koji predsjedniku dijeli savjete iz područja ekonomije. Naime, dok su se SDP-ovci javno busali u prsa svojim gospodarskim programom i oštro protivili ideji HDZ-ova ministra gospodarstva Darka Horvata koji je najavljivao zabranu rada nedjeljom, mladi Mačkić, iako ljevičar, podržao je tu ideju, stajući uz bok konzervativcima i crkvenjacima koji je godinama zagovaraju.

Mačkića bi u SDP-u već nekako opravdali, pozivajući se na njegovu mladost i neiskustvo, da se u Milanovićevu savjetničkom timu nije ukazala Jadranka Žarković-Pečenković. Naime Milanović ju je u ured stavio kao savjetnicu za odgoj i obrazovanje premda joj se pripisuje etiketa osobe koja je podržavala homofobe. No ova široj javnosti relativno nepoznata psihologinja dobro je poznata bivšem premijeru jer je baš u njegovu mandatu postala šeficom Agencije za obrazovanje, a još se tada tvrdilo da je riječ o prijateljici Milanovićeve supruge Sanje Musić-Milanović. 




Na čelu Agencije za obrazovanje Žarković-Pečenković ostala je i u mandatu premijera Tihomira Oreškovića, čija je Vlada slovila kao jedna od najkonzervativnijih u povijesti Hrvatske, pa se i ona savršeno uklopila u tu priču jer je kao ravnateljica Agencije učitelje i nastavnike slala na usavršavanja na skupove udruge ‘U ime obitelji’ kojom ravna Željka Markić, ali i na skupove Hrvatskoga generalskog zbora. Spoznaja da će ona biti Milanovićeva savjetnica šokirala je SDP-ovce koji tvrde kako je riječ o ženi koja je slala profesore na konferencije na kojima ih se upozoravalo na opasnost da djeca s homoseksualnim sklonostima pervetiraju njihovu djecu, kao i na grijehe pobačaja, ateizma, razvoda i transseksualnosti.

Kako danas tvrde u SDP-u, nemoguće je da Milanović nije imao sve te podatke o svojoj novoj savjetnici pa im nije jasno zašto joj se priklonio i imenovao je na jednu od najvažnijih pozicija u svojem timu. Tu su SDP-ovci potpuno izgubili povjerenje u svojega šefa, a da je Milanovićeva savjetnica saveznica radikalne desnice, potvrdila je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je uoči njezina imenovanja zaključila da o Jadranki Žarković-Pečenković ne može reći ništa dobro. Na na istom tragu bile su i razne udruge koje se bore za zaštitu ljudskih prava, uključujući i Zagreb Pride, koje se žestoko usprotivio tom imenovanju. No Milanović je ostao dosljedan sebi te, kako se zasad čini, nema namjeru posustati.

PLJUŠTE REAKCIJE: ‘Izvan pameti je da predsjednik ne izađe na izbore! Nije u redu prema biračima!’




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.