‘Fala ti Bože – Konačno pomirba svih Hrvata. Jedini način da Hrvatska krene u pravom smjeru’

Autor: Dnevno

Nakon objave članka u kojemu je komentirana debata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića iz 2016 godine, posebno dio gdje Milanović o Plenkoviću govori kako je Plenković jedan od najboljih hrvatskih diplomata velik broj korisnika društvene mreže Facebook shvatio je kako su Milanovićeve riječi upućene nakon izbora za predsjednika RH, a večina se tim riječima poveselila.

Zoran Milanović pobjednik je predsjedničkih izbora i novi predsjednik Republike Hrvatske, što znači da slijedi kohabitacija s Vladom Andreja Plenkovića. Govori nakon objave rezultata bili su pomirljivi na obje strane, iako u predizbornoj kampanji nije nedostajalo žešćih udaraca.

Milanović i Plenković bili su suparnici i 2016. godine na parlamentarnim izborima, kada su odmjeravali snage i na televizijskim sučeljavanjima, na trenutke i žestoko. Na HRT-ovoj debati u kolovozu 2016. godine u uvodu su hvalili jedan drugoga:

Zoran Milanović o Plenkoviću: Jedan od najboljih hrvatskih diplomata, profesionalan, pedantan, hladan, nije ekscentričan. Uživa visoku reputaciju, bili smo dobri, puno smo razgovarali.

Plenković o Milanoviću: Devedesete su bile izazovne, radili smo na zaštiti nacionalnih interesa, surađivali u Upravi za multilateralu, obadva smo pravnici… Kolega Milanović je bio vrlo dobar diplomat.

KOMENTIRALI STE:
 •  ”Fala ti Bože . Konačno pomirba svih Hrvata na vidiku.Ako se ,,glavni” ujedine onda će biti i blagoslova.”
 • Ljudi u Hrvatskoj žele zajedništvo,definitivno.”
 • ”Naravno da želimo zajedništvo i da sve krene nabolje.. nama, našoj djeci, unucima.. dosta je bilo razmirica i ovo je moje, ovo je tvoje, ovo su ovi napravili, ovo su oni napravili.. ovo je naša zemlja, i blagoslov nam je itekako potreban, štoviše, prijeko potreban.. umorni smo jedni od drugih i takvog života..molimo se za naše vladajuće i sve će biti dobro! ??”
 • ”Odlično,bacite se na posao od prvog dana se boduje,manje nepotrebne priče ,više rada i bržih rezultata!”
 • ”Vrana vrani oci ne kopa! Nakon 30 godina njihove vladavine(sdp+hdz) većina u Hrvatskoj još nije spoznala,tko je kriv za današnju situaciju u kojoj se država nalazi,ekonomija,dugovi,korupcija,pljačka,plaće od 3500 kuna,… imaju oči a ne vide imaju uši a ne čuju!”
 • ”Pljačka se dalje nastavlja!”
 • ”Da na pomolu koalicija. Za mene to nije ništa novo jedna klika.Bečka škola ili kumurovečka. pametnom dosta. ps. Neće vam proći ima nas Hrvata kojima je zaista dosta.”
 • ”Sve što je rekao, dobro je rekao. Plenkovic je najbolje što HDZ ima.Drži onu opasnu desnicu pod kontrolom. Nadam se da će dugo biti u vrhu stranke i da ga neće maknuti. Na žalost on takav njima ne odgovara”
 • ”Možda je moguća i velika koalicija, znam da mnogi ne razumiju da je to možda jedini način da Hrvatska krene u pravom smjeru predugo je za objašnjavati zašto bi to bilo dobro, reći ću samo jednu stvar više nebi postojali žetončići i razni Sauche ili Bandići.”
 • ”Niti je Plenkovic desnica, niti je Milanović ljevica. U principu, obojica su više centar, zato ne bi bilo čudno da se i slože”
 • ”To se mora priznati da je najbolji diplomat ali ne može se nositi sa jednim dijelom ekipe u HDZ-u previše popušta krajnje desnoj opciji koji žive u 19 ili čak u 18 stoljeću.”
 • ”To je istina i ja Plenkovića smatram vrhom politicara nove Hrvatske . Smetalo to kome ili ne.”
 • ”Pa je Plenki je odličan političar samo problem je šta je okružen krkanima i to ne bilo kakvim???”
U skladu s komentarima, te predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, čini se da bi građani bili zadovoljni time da HDZ nastavi voditi Plenković, s obzirom da velik broj građana smatra kako bi upravo on najbolje mogao funkcionirati s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.