Slavko Midzor/PIXSELL

Evo kakva kazna može biti ako se Todorić ne pojavi pred povjerenstvom!

Autor: dnevno.hr

Prema zakonu, Todorić se mora odazvati ili može biti kažnjen.

Datum koji je šef saborskog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić naveo kad presudni dan za Ivicu Todorića je treći studeni.

Prema zakonu, Todorić se mora odazvati ili može biti kažnjen. Istražno povjerenstvo moglo bi ispitati i brojna druga zvučna politička imena. Prema zakonu o istražnim povjerenstvima Todorić može izbjeći svjedočenje ako bi se njime kazneno teretio. Za nedolazak pak može biti procesuiran i kažnjen, piše dnevnik.hr.

”Novčanom kaznom od 50.000,00 do 1.000.000,00 kuna ili kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina kaznit će se za kazneno djelo osoba koja se ne odazove pozivu istražnog povjerenstva da svjedoči ili da obavijesti o činjenicama koje su joj poznate…”, propisuje Zakon o istražnim povjerenstvima.

Dok neki od povjerenstva očekuju čuda treba se ipak koncentrirati na ono što im je u ovlastima.

”Najvažniji nam je zadatak da utvrdimo političke veze s Agrokorom. Naš zadatak nije da ocjenjujemo financijski izvještaj revizije”, rekao je član povjerenstva Ivan Lovrinovć, a od devedesetih Sabor je imao devet istražnih povjerenstava, piše dnevnik.hr.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.