fbpx
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘EVO ANEGDOTE KAKO ŠTEDI PULJAK KA ČOVIK’ Kerum sasjekao bivšeg gradonačelnika: ‘On je pravi Škiljo iz Zagvozda, ide okolo i prosi, a pun je ka brod’

Autor: Dnevno.hr

Željko  Kerum prokomentirao je stanje  u Splitu te opleo po svojim suparnicima.  Za Puljaka je rekao da je cijela njegova godina je jedan veliki promašaj, gubljenje vremena – smućkaj pa prolij.

“Posvađao je cijeli grad, nije ništa radio, samo je okolo kukao i plakao. Bavio se sitnim stvarima i osvetama. Još ne mogu virovat kako su potirali s posla čistačicu s invaliditetom, majku dvoje djece. Kakav je to čovik?! Deset mjeseci maše s idejnim rješenjem za vrtić, a ja sam u prva tri mjeseca napravio šest vrtića i na jesen upisao svu dicu! A tad je Split imao više stanovnika nego danas! Vidite li vi uopće promjenu otkad nema Puljka? Sve funkcionira i nitko ni ne primjećuje da je dao ostavku. Možda je to najbolja ocjena njegova rada. Meni je jasno kao dan čega se on želi dočepat priko leđa Splita. Prvo Zagreba, a onda Bruxellesa. Ka onaj Kolakušić, kad je upa u Europski parlament – nesta je. Gricka eure, a na svoj narod je zaboravija”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju. 

Za Ivoševića je rekao da on nije on nikakav heroj.


Izmišljena anketa iz Zagreba

“Da je častan, dao bi ostavku, ne bi vukao grad u nove izbore. Pitanje je što je to on uveo i koji će biti dugoročni rezultat toga. Je li uvođenje reda asfaltiranje dijela Istočne obale i nakon toga traženje ponovnog povjerenja građana s pričom: kad se vratimo na vlast, srušit ćemo to što smo asfaltirali i staviti kamen? Da s kim se oni rugaju? To je čovjek koji je došao na funkciju željan svega, pa on ne izlazi iz službenog Passata, skoro pa i da na WC ide s njim”.

Na upit je li Đogaš uspio ugroziti Puljka Kerum je poručio: “Iz Zagreba su plasirali izmišljenu anketu koju je platio Ivica Puljak i naravno da je on prvi! Bivši kolege su mu omogućili ogroman novac za političko djelovanje, preko šest milijuna kuna do sada, zato i može plasirat lažne ankete, a oni jadni nemaju ni za kampanju. Sve ih je preveslao, a glumi moralista. Da smo je platili vi ili ja, bili bi mi prvi, tako se to radi. Nameće se teza da Splićani moraju birati između doktora za svemir i doktora za spavanje, a to nije točno! Zorana Đogaša se ne bojim, on ni ne zna u šta je krenuo. Spomenu mu onu teracu, a on se cili pogubi”.

Poručio je da je on iskusan političar te da njega ne mogu izbacit iz takta kao, recimo, Vicu s doktoratom ili Đogaša s teracom.

“Ja na sve imam odgovor. Prozivaju me ljudi koji su samo od političkog djelovanja uzeli više od šest milijuna kuna, a nisu nikad nikome s tim sredstvima pomogli, nego još i žicaju da im građani uplaćuju! Za šta skupljaju, oće li otvorit banku? Puni su love, a izglasali su da se zaduži Grad. Što nisu Gradu oni posudili lovu? Puljak je pravi Škiljo iz Zagvozda, ide okolo i prosi, a pun je ka brod. Privarija je jadnog Jakova Prkića i ekipu, oni su mu tu lovu i zaradili. Sad oni nemaju za kampanju, a on milijun kuna godišnje plus plaća od Grada, plaća od Sabora od žene mu, ko zna koje sve naknade, i kaže: “Ljudi, uplatite mi još, moran u kampanju.” Pa di to ima! Kako štedi Puljak ka čovik, evo jedna anegdota: doša je u “Dolcemaniju” kupit kolač, pita pošto, kažu mu trideset kuna. A on uzme onaj najjeftiniji od petnaest kuna, bez nadjeva. I još plati satom, da ne bi da manču. A ne zna da ga ja gledan. Sidi na milijunima koje je dobio od države, a škrtari na kolaču. Šta više triba znat? A e, u godinu dana kad je bija gradonačelnik potpisa je dvista znanstvenih radova, a, recimo, Ivan Đikić 56 radova, svako može provjerit na Crosbi. Kad je stiga, spava li? A za svaki kapne 500 eura. Voli sredstva, je l’ tako?”, rekao je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.