Wikimedia

EUROPO, OTVORI SE: Socijaldemokratski europarlamentarci traže da Hrvatska uđe u Schengen

Autor: A.P.

Hrvatska, Bugarska, Rumunjska i Cipar obvezale su se na ulazak u Schengenski prostor, no zbog migrantske krize ulazak zemalja bio je odgođen

Tijekom rasprave oko osnaživanja Schengena u Europskom parlamentu, članovi Parlamenta iz socijaldemokratske grupacije uputili su javni poziv da čim prije u Schengen uđe Bugarska i Rumunjska, kao i Hrvatska nakon što ispuni tehničke uvjete.

“Bugarska, Rumunjska i Hrvatska već uspješno štite južnozapadne granice Europske unije. Njihov ulazak u Schengen mogao bi ojačati  gospodarstvo Europske unije omogućavajući lakši pristup nekim od najvećih teretnih luka na jugu Europe”, utvrdio je predsjednik S&D grupacije, Gianni Pitella.

Trenutačno Schengenski prostor uključuje 26 zemalja, među kojima su četiri zemlje ne-članice. Hrvatska, Bugarska, Rumunjska i Cipar obvezale su se na ulazak u Schengenski prostor, no zbog migrantske krize ulazak zemalja bio je odgođen.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.