EUROPA JE POD VLASTI NEČASTIVOG: ‘Svijet će proći kroz proces bolnog izumiranja, sve dok se ostatak ne obrati na katoličku vjeru!’

Autor: Zrinka K.

Europa i svijet će proći kroz procese umiranja i stradavanja, sve dok se ostatak ne obrati na katoličku vjeru!

Nakon što je u izdanju vrhunskog intelektualca, akademika s tri fakulteta i autora preko 10 književnih djela, izašla knjiga pod nazivom “Masonerija” koja se smatra apsolutnim dokazom za masonsku vladavinu iz sjene svih naroda svijeta, akademik Emil Čić izdaje novu knjigu pod nazivom “Uspon i pad Zapada” koja će čitateljima otkriti istinu o Europi i svijetu te činjenici da se trenutno nalazimo u strmoglavom padu koji je instrumentiran od strane samog đavla, te da ako se ne preobratimo – ono što nas očekuje je apsolutna propast svijeta i čovječanstva. Povodom izdavanja knjige koja bi mogla nanovo uzburkati hrvatsku javnost, akademiku Čiću postavili smo nekoliko pitanja:

U Vašem izdanju izlazi knjiga “Uspon i pad Zapada” inspirirana knjigom Oswalda Spenglera koja govori o Propasti Zapada. Na što se odnosi uspon, a na što pad Zapada?

Moram reći da sam tu knjigu u sebi duhovno počeo pisati još od najranije mladosti, kada me fascinirala Filozofija povijesti G. F. Hegela. Filozofija me zanimala, ali nakon toga shvatio sam da su sve druge filozofske discipline sporedne, a da su faktografske povijesne interpretacije površne i nedostatne i da u središtu mudrosti stoji filozofija i teologija povijesti. Do Spenglera sam došao vrlo kasno, tek na kraju priče, na kraju svojih istraživanja: bilo je vidljivo da je zapadna civilizacija teško razvaljena, ali prije petnaestak godina nije mi još izgledala beznadno uništena. Sada je jasno da je gubitak katoličke vjere kod većine Europljana izazvao gašenje duha i svih civilizacijskih moralnih kriterija, te se stoga Zapad nalazi na samrti. Duhovna komponenta dovela je do promjene u biološkim odnosima, te europski narodi i biološki umiru: ljudima koji pate od empirijskih dokaza dovoljno je ukazati na podatak da bijela rasa rađa oko 1,38 djece po paru, što se u ritmu života smatra nepopravljivim procesom umiranja nacija. Ali, u duhovnom smislu stvari stoje još i mnogo gore: uništen je kult i kultura duha, a civilizacija je postala samodostatna zabava, koja vodi k samouništenju.

Uspon Zapada odnosi se na duhovni rast Zapada, koji je Europi donijelo kršćanstvo: benediktinski samostani bili su prve škole odgoja duha i marljive organizacije rada. Cijeli sustav napretka donijela je katolička vjera sa svojim srednjovjekovnim sveučilištima i razvojem znanja i znanstvenih titula.

Što nam Vaša knjiga otkriva o europskoj povijesti, a da nam kroz matricu “službene povijesti” nije rečeno?

Dolazak Krista i pokrštenje Zapada donosi promjenu od nazadnosti poganstva do duhovnog rasta i napretka. Oswald Spengler nije jedini koji je to utvrdio, ali je jedan od onih koji je jasno ukazao na odnos vjere i znanstvene svijesti: preko devedeset posto ljudi nije svjesno da je religiozna svijest Zapada odredila znanstvenu svijest i znanstveni napredak Zapada, a u novije vrijeme izdane su knjige koje to potvrđuju, poput knjige “Kako je Katolička Crkva izgradila zapadnu civilizaciju”, Th. Woodsa. Pad Zapada započeo je s krajem I. svjetskog rata u kojem je pobijedile antikatoličke sile na čelu s masonskom Velikom Britanijom: od tada sve definitivno kreće nizbrdo i Zapad moralno propada. Francuska je katolička zemlja koja je pripadala tom savezu, ali imala je masonsku vlast i ta masonska vlast Francuske sve do oko 1905. progonila je vjeru i Crkvu i angažirala je narod u ratu u kojem je izgubio dva milijuna svojih sinova. Republika je bila deistička i politeistička tvorevina: Je li pobjeda tog antikatoličkog načela bila vrijedna ishoda rata? Njemačka je imala protestantskog Cara i pod Bismarkom katolici su bili progonjeni, ali Sveto Rimsko Carstvo Njemačkog Naroda čuvalo je principe monoteističke monarhije, koje mu je postavio Papa. Taj monoteistički princip očuvanja stabilnosti i moralnosti kršćanskog društva s I. svjetskim ratom pada i započinje rasulo Zapada.

Tehnički napredak Zapada bez napretka u vjeri ujedno označava idolatriju tehnike i pobožanstvenjenja čovjeka, bez poštivanja Boga: I iza te tehnike nalazi se vjerska svijest katolištva, ali Zapad je zaboravio povezati konce. Prvi mu je to objasnio španjolski filozof povijesti Huan Donoso Cortes (1809.-1853.) a potom Oswald Spengler, koji baš i nije bio vjernik, ali je bio čovjek koji nije izgubio vezu s ispravnim razumijevanjem odnosa kulture i civilizacije. Tehnološka civilizacija tek je rezultat kulture duha: duh kulture uvijek stoji na početku svega.




U recenziji knjige navodite – jasno je da je povijest moguće ispisivati po narudžbi samo zato jer to ne čine malobrojni filozofi povijesti koji ulaze u objektivnu dubinu sudbine duhovnih uzroka već najčešće naručena pozitivistički-politizirana piskarala, formalno akademski kvalificirana, koja povijesnu priču grade na zadanim i propisanim pretpostavkama mehaničko-matematičkih konstrukcija i željama vlastodržaca, koji očekuju da se njihova (često zločinačka) djelatnost opravdava pozlaćenim razlozima socioloških, psiholoških, itd teorija i hipoteza koje dobivaju novu apstraktnu matematičku jednadžbu. Drugim riječima, povijest je moguće režirana, zašto? Zašto bi netko imao potrebu “osakatiti” povijesnu istinu?

Bez filozofije povijesti tumačenje povijesti nema interpretacijsku dubinu, ne prodire se do zadnjih uzroka, već se sve vrti oko interpretacije važnosti pojedinih osoba i njihovih djela, često bez konteksta epohe, bez konteksta kontinuiteta postojećih povijesnih problema vjere, religije itd. Politički interes sakati povijesnu istinu, jer treba opravdanje za svoju zločinačku opstojnost i djelatnost. Imperijalna politika npr. ima interes da kleveće izvorni oslobodilački pokret, jer je financirala svoj vlastiti politički pokret, koji provodi terorizam da bi uništio slobodu jednog naroda, a reakciju potlačenog naroda, koji se brani, počinje se tumačiti kao zločinačka i narodni pokret prikazuje se kao nešto što neopravdano postoji i neopravdano ubija napadače.

Stoga pobjeda imperijalističkih sluga nad potlačenim narodom dobiva svoju verziju tumačenja povijesti, da bi se opravdao zločinački postupak i zločinačka vlast. Režirana interpretacija povijesti isključuje ideju prava naroda na slobodu i državu, prešućuje državno-pravne dokumente napadnutog naroda i forsira prikaz određenih povijesnih činjenica, koje odgovaraju napadaču, a ne predstavljaju cjelovitu istinu. Lažna interpretacija povijesti zločinačkoj strani pruža opravdanje za djelovanje i postojanje, pa je jako važno na životu održati lažnu povijesnu sliku.




Stoga ovdje na djelu vidimo i ideju Sv. Aurelija Augustina iz prve knjige “O Državi Božjoj”, po kojoj se u povijesti cijelo vrijeme bore sinovi svjetla i sinovi tame. Sinovi tame neprestano lažu, da bi opravdali svoja ratna zlodjela, a sinovi svjetla neprekidno se bore za opstanak, i propadaju ako se do kraja ne uzdaju u Boga. Ratovi su kušnja dobrim narodima i jačaju okorjelost u zlu zlim državama i zlim narodima. To se vidi jedino u svjetlu filozofije i teologije povijesti. Naravno da i među zlima ima i dobrih ljudi, ali to ne spašava crno-bijelu sliku svijeta. Pobjeda zla u povijesti umnaža propast naroda i sva zla u njima.

Ako nam možete objasniti zašto navodite da je knjiga Propast Zapada proročka knjiga? Je li Spengler predvidio Novi svjetski poredak i stanje duhovnog kaosa kao i duhovnog ropstva kojemu danas svjedočimo?

Da, predvidio je! Predvidio je dolazak Prvog svjetskog rata 1911. godine. Nakon uvida u činjenicu da će Njemačka nastradati u budućem Velikom Ratu želio je saznati zašto će Njemačka biti napadnuta, pa se toliko zapleo u povijesna istraživanja da je g. 1918. napokon objavio knjigu opsežnu “Propast Zapada”, u kojoj je izložio cikluse uspona i padova svjetskih civilizacija, s naglaskom na Zapad i njegovu propast. Zatim je 1933. predvidio i najavio dolazak II. svjetskog rata i konačno – najavio je i III. svjetski rat. A umire g. 1936.! I u svom zadnjem djelu “Odlučne godine” govori o tome da smo već u devetnaestom stoljeću ušli u eru imperijalnih svjetskih ratova i da će se stvar zaoštriti sve dok se ne iskristalizira jedna svjetska sila koja će vladati cijelim svijetom. Spengler je bio prorok i u toliko što je predvidio da će se dogoditi Sjedinjene Europske Države, upravo kao rezultat takvih procesa: on je to uistinu napisao. Spengleru je postalo jasno da tzv. “demokracija” nakon ciklusa monarhijskih uređenja Europe, u stvari, ruši uređeno i sređeno kršćansko društvo, pa je direktno rekao da boljševizam nije samo Lenjinov komunizam već i demokracija, pa i Mussolinijev fašizam. Svi ti oblici počivaju na idolatriji mase, na politeizmu ravnopravnih bogova, kako je to još prije Spenglera opisao španjolski filozof povijesti – markiz i vojvoda Huan Donoso Cortes (1809.-1853.) i to, kao poganski princip, nužno vodi do uništenja katoličkog Zapada. Tako je i bilo: mi više ne živimo u kršćanskoj već u nekršćanskoj, poganskoj – masonskoj civilizaciji, koja će se dovršiti u stvaranju protukršćanskog Novog Svjetskog Poretka.

U recenziji navodite da je demokracija u kojoj i mi živimo jedno od moćnijih sredstava manipulacije. Znači li to da je čovječanstvo na Zapadu podvrgnuto masovnoj manipulaciji putem demokracije?

Pa, demokraciju su Pape još u XIX. st. u enciklikama definirale kao protukršćansko uređenje. Vojvoda i markiz Donoso Cortes bio je prvi koji je demokraciju opisao kao poganski politeizam i bio je toliko utjecajan da je njegov spis “Glavne zablude sadašnjosti, prema podrijetlu i uzrocima” inspirirao Papu Pija IX. da napiše svoj slavni SYLLABUS protiv modernističkih zabluda. Demokracija je upravo to: “modernizacija” koja iz života naroda isključuje Boga, u ime božanstvenog “prava glasovanja” mase, koja niti je stručno zainteresirana za politiku, niti bilo što znade o pravim uzrocima vladajućih političkih manipulatora, među kojima se nalazi znatan broj nitkova i lažaca, koji masama propagandnu laž prodaju kao narodni interes. Demokracija se temelji na virtualnoj formuli “iz naroda za narod”, a u stvari kroz medije, kojima upravljaju politički manipulatori i mafijaški lobiji, dezinformiranim masama prodaju se protukršćanski modeli vladavine i protunarodnog društvenog uređenja.

Iako postoji i prije 1918., nakon 1918. g. u Europi demokracija postaje britanski model vladavine nad narodima, a britanski imperijalisti zamišljali su je kao zakulisnu igru: Za britanske imperijaliste “…Milnera, Curtisa, i očito za većinu članova (Milnerove) grupe, demokracija nije bila neko neizmiješano dobro, ili čak dobro, i kao daleko inferiornija trebala je biti upravljana od najboljih ili, kako Curtis kaže od onih koji “imaju neki intelektualni kapacitet da prosuđuju opći interes a, što nije manje važno, i neki moralni kapacitet da ju tretiraju kao vlastito vlasništvo.”…” (C. Quigley, “Angloamerički establishment”, Split, str. 231) Dakle, jedno inferiorno državno uređenje trebalo je služiti onima koji su si uobrazili da su superiorni. I poslužilo im je do danas, iako su ti tzv. “superiorni” Olimpijci u stvari zadnji moralni talog čovječanstva, jer nemaju veze ni s Bogom ni s osnovnim moralom. Vladavina većine zamijenjena je manjinskim pravima privilegirane manjine, koja su projektirali Britanci (ista knjiga str. 371), a kako to izgleda u Hrvatskoj – to osjećamo svaki dan; privilegirana nacionalna, masonska i partijska manjina uništava Hrvatsku.

Tko ima koristi od masovne manipulacije ljudstva i što je krajnji cilj “elite” za čovjeka?

Pa, već je iz mnogobrojnih objavljenih knjiga u inozemstvu i kod nas lijepo dokumentirano da je Europom ovladala britanska masonerija i njihove sluge, ulančane u lože koje su podložne “Majci loži” u Londonu (npr. F. Franco, “Masoneria”). Koliko su te lože moćne u Hrvatskoj možete si pročitati u nedavnom članku objavljenom u riječkom Novom Listu, u kojem se navodi da je F. Supilo, koji je bio predstavnik Jugoslavenskog odbora u Londonu (za koji ga hrvatski narod nije delegirao) u Rijeci osnovao masonski Novi List i pripadao krugu lokalnih moćnika, koji su bili na očitoj vezi s Londonom. http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Nose-bijele-rukavice-i-komuniciraju-tajnim-znakovima-U-Rijeci-danas-djeluju-tri-masonske-loze: U okviru reklame masona u članku je napisano i ovo: “Neki od poznatih masona bio je navodno i Tito, premda ne postoji pisani trag koji to potvrđuje, međutim moć koju je imao ukazuje na to da je bio pripadnik masona. U nekim sam knjigama pročitala da je bio Churchillov izvanbračni sin, a ako je to točno, onda je bio moćan mason i po toj liniji.” Još uvijek ne znamo je li ta tvrdnja istinita, ali se rado ponavlja. Jasno je samo jedno: “elita” u svim državama postavlja svoje pouzdanike koji će ostvarivati njihove strateške planove.

Korist od cijele priče ima britanska masonerija, koja stvara novi svjetski poredak i novu svjetsku religiju.

I Spengler primjećuje da je Velika Britanija uzročnik “pada” u kojem se nalazimo, te duhovnog potonuća i razaranja kršćanske Europe, baš onako kako ste to više puta pokušavali objasniti kroz Vaš književni opus. Po Vašem mišljenju, tko rukovodi V. B. i tko su ljudi koji provode “duhovna” zvjerstva nad kršćanskim ljudima u Europi?

Britanska monarhija je masonska monarhija i njihova samouvjerenost u ispravan “pravi put” proizlazi iz kontinuiteta njihovih vojnih i subverzivnih pobjeda u oko zadnjih 250 godina. Prema brojnim enciklikama svetih papa u 18. i 19. st. masoneriju vodi sam sotona i zato je ona toliko uspješna: ljudi koji su se podvrgnuli vlasti grijeha poslužili su razaranju duhovne baštine katoličke Europe. Britanija je od svog otpada u 16. st. naprosto instrument sotone za provedbu antikršćanskog poretka i svjetske antireligije u cijelom svijetu: politika je slika morala, ili nemorala duhovnosti vladajući krugova. Danas se duhovna zvjerstva ostvaruju preko vladajućih bankara, ekonomista i pravnika: i jedni i drugi rade na otimanju privatnog vlasništva i masovnom osiromašivanju stanovništva, a državne vlasti naprosto su podređeni instrument zakulisnih instrumenata moći. Kada stanovništvo jednom bude slomljeno kroz “multikulturalizam”, kaos i siromaštvo popstat će plijen vladajućih lešinara.

Hrvati su katolički narod, i prema tome, na direktnom su udaru onih koji kroje svijet bez Boga. Kakva budućnost očekuje Hrvatsku u Europi, ukoliko kao nacija ne osvijestimo što se događa?

Problem se ne tiče samo Hrvata i Hrvatske. Kao što sam već rekao, objavljeno je da se u Europi rađa oko 1,38 djece po jednoj obitelji. Već je to jasan pokazatelj smrti Europe. Europa i svijet će proći kroz procese umiranja i stradavanja, sve dok se ostatak ne obrati na katoličku vjeru. Pojam “stradavanje” znači da će većina ljudi odbiti da se obrati i da će mnoge nacije propasti. Kod Hrvata je jedino dobro to da među njima postoji kritična masa vjernika koji su ostali odani Kristu i to je ono što Hrvatskoj pruža nadu u opstanak i pobjedu.

 

Autor:Zrinka K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.