Ermina Lekaj Prljaskaj

Ermina Lekaj-Prljaskaj izrazila nezadovoljstvo prilogom Nove TV o liječničkoj ordinaciji u Obrovcu

Autor: Hina

Saborska zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj-Prljaskaj izrazila je u petak nazadovoljstvo prilogom u emisiji “Provjereno” Nove TV o slučaju liječničke ordinacije u Obrovcu, jer smatra da je osobi u prilogu nanesena šteta te da je albanska zajednica u Hrvatskoj stigmatizirana.

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine smatra da prilog u “Provjerenom” emitiran 25. travnja zahtijeva mnogo profesionalniji pristup i detaljniju analizu konteksta i geneze opisane problematike.

Ona smatra da je V. P., koja se pojavljuje u prilogu, u psihičkom stanju koje emitiranje priloga može ozbiljno pogoršati.

Osvrnula i na izjavu liječnika Gorana Jusupa koji je na pitanje novinara o dijagnozi V. P. odgovorio kako je dobila dijagnozu u skladu sa psihijatrijskom bolnicom, u koju ju je “njena majka Šiptarka” poslala. “To je šiptarska politika, ona je isto Šiptarka”, rekao je.

Smatram da je krajnje neprimjereno puštati u medijski prostor izjave kojima se stigmatizira cijela jedna manjina koja svojim poštenim radom i velikim zalaganjem pridonosi gospodarskom prosperitetu i kulturnom bogatstvu Hrvatske, poručuje Lekaj-Prljaskaj u priopćenju koje je također poslala Vladinu Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te pučkoj pravobraniteljici.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.