fbpx

EKSKLUZIVNO: Prodaju Slobodne Dalmacije potpisala je Jadranka Kosor

Autor: Miroslav Edvin Habek

S obzirom da posjedujemo cjelovitu dokumentaciju o privatizaciji Slobodne Dalmacije, napominjemo kako danas na stranicama medija u vlasništvu EPH nisu objavljeni svi dokumenti o prodaji spomenutog lista, te najavljujemo kako ćemo u sljedećih nekoliko dana otkriti pravu istinu o 'predaji Slobodne'.

Pričekali smo nekoliko sati da bismo vidjeli sve dokumente koje će uprava Slobodne Dalmacije objaviti na svom portalu kao dokaze najavljene transparentnosti i potpune zakonitosti privatizacije te kuće. No, ni nakon deset sati nisu objavljeni dokumenti, navedeni kao dodaci u osnovnom ugovoru, koji otkrivaju tko je u ime Vlade zadužio HFP da sklopi ugovor o prodaji dionica Slobodne Dalmacije EPH-u. Kratko i jasno, tko je bio šef. Odluku o prodaji Slobodne Dalmacije 23. lipnja 2005. potpisala je Jadranka Kosor, tada potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na, pretpostavljamo, zatvorenoj sjednici Vlade. Prije toga potpisala je i izmjene i dopune Odluku Vlade o privatizaciji Slobodne Dalmacije iz 2003. koje je sastavila tadašnja Račanova vlada i tako njihov koncept poslala u ropotarnicu povijesti. Koji je model bolji, ostavljamo vama da prosudite – objavljujemo obje odluke. Slavko Linić, potpredsjednik Vlade i potpredsjednik HFP-a za vrijeme SDP-ove vladavine, ostao je malo iznenađen činjenicom tko je u ime Vlade ‘predao’ Slobodnu Dalmaciju.

– Ne….ne znam. Kažete Jadranka Kosor? Moguće. Ona potpisuje sve dokumente – rekao je Linić.

Bivši SDP-ov potpredsjednik HFP-a naglasio je i da pretpostavlja da je trenutačna gužva u državi posljedica želje dijela HDZ-a da što brže želi riješiti sve.


– Ono što se sada događa oko Slobodne Dalmacije, pak, je obračun dijelova HDZ-a unutar EPH medija i onih u HDZ-u u Hrvatskom fondu za privatizaciju – zaključuje Linić.

EKSKLUZIVNO: Objavljujemo supertajni ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije

Upitali smo i šefa sindikata novinara u Slobodnoj Dalmaciji Marija Kavaina zna li odredbe temeljnog ugovora o privatizaciji tvrtke u kojoj radi.

– Tražili smo ga – kod prodaje Slobodne Dalmacije – Trgovine, no nismo ga dobili. Sadašnje njegovo predstavljanje ne iznenađuje me zbog spominjanja istrage DORH-a. Očekivao sam da će EPH odgovoriti na neki način. Taj je ugovor trebao objaviti HFP, a ne EPH – rekao je Kavain strahujući da se sada, nakon isteka moratorija o neotpuštanju zaposlenika otkaz sprema za više od 100 ljudi u njegovoj Slobodnoj Dalmaciji. Ni on nije znao tko je u Vladi potpisao odluku o privatizaciji Slobodne. I njemu smo otkrili ono što nije mogao nigdje u objavljenom ugovoru pročitati – Jadranka Kosor.

U konačnici, a s obzirom da posjedujemo cjelovitu dokumentaciju o privatizaciji Slobodne Dalmacije, napominjemo kako danas na stranicama medija u vlasništvu EPH nisu objavljeni svi dokumenti o prodaji spomenutog lista, te najavljujemo kako ćemo u sljedećih nekoliko dana otkriti pravu istinu o ‘predaji Slobodne’.

U SLJEDEĆEM NASTAVKU PROČITAJTE: Kako je država uništila Slobodnu Dalmaciju
Autor:Miroslav Edvin Habek
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.