fbpx
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

EKSKLUZIVNO! Imamo najtraženiji životopis u državi: Najintrigantnija dama u Hrvatskoj krije se iza njega

Autor: Iva Međugorac

Tresla se brda, rodio se miš, nije bilo niš’ tako nekako sažeti bi se mogla zbivanja koja posljednjih mjeseci traju u NP Krka, gdje je prije nekoliko mjeseci za ravnateljicu imenovana Nella Slavica. Njeno imenovanje izazvalo je niz reakcija, pa je među ostalim reagirala i Ljiljana Zmijanović tvrdeći da je izabrana ravnateljica Slavica prepisala Koncepciju rada i razvoja Javne ustanove NP Krka, ali i da ne ispunjava uvjete natječaja. Nakon toga očitovalo se i resorno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

“Ukoliko nadležni sud utvrdi propuste u izboru ravnatelja/ce JU NP Krka Ministarstvo zaštite okoliša i energetike poništit će isti tj. postupat će ovisno o ishodu pravnog procesa”, kratko su odgovorili iz ministarstva za N1. Osim što je Zmijanović javno prozivala, žaleći se na ishod natječaja na kojem je i sama sudjelovala podnijela je tužbu Upravnom sudu, istovremeno je pak ministar Tomislav Ćorić objašnjavao kako je za ravnateljicu NP Krka izabrana najbolja kandidatkinja koja je pristupila natječaju ističući da s upravljanjem toga nacionalnog parka neće biti nikakvih problema. Ono što je svakako zanimljivo jest da je životopis nove ravnateljice NP Krka Slavice, kao i prijava na natječaj do sada bio nedostupan javnosti, no naš portal ekskluzivno je u posjedu zanimljive biografije ravnateljice Slavice, a osim toga raspolažemo i sa zapisnikom  Povjerenstva iz kojeg je vidljivo na koji je način bodovan intervju, također valja imati na umu i razgovor s Povjerenstvom koji je trajao 20—ak minuta. Iz svega toga nameće se pitanje legitimnosti bodovanja intervjua, a zanimljovo je kako je čista desetka dobivena iz kako tvrdi Zmijanović prepisane Koncepcije, i to u potpunosti iz starih akata. Inače, Slavica je zaista osebujna dama, koja je u javnom prostoru spominjana kao vlasnica dviju stranačkih iskaznica, HDZ-ove i HNS-ove. Riječ je o diplomiranoj ekonomistici bez magistarske titule.

“Gotovo je nevjerojatno da hrvatsku javnost nadležni ministri Ćorić i Kuščević uvjeravaju u stručnost izabrane ravnateljice i pritom prešućuju da gotovo cijelu Koncepciju tvore doslovno loše prepisani opći akti i planski dokumenti. Njezina “vizija”, stožerna misao koja vodi u promišljanje razvoja NP Krka, koju je nova ravnateljica integrirala u svoju Koncepciju, doslovno je prepisana iz Plana upravljanja (14. stranica), a dokument iz kojega je prepisana datira iz 2011. godine! To je također vidljivo iz rečenice na 3. stranici, da je “Nacionalni park Krka u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, odnosno, doslovce prepisana rečenica iz dokumenta koji datira iz vremena kada se nadležno ministarstvo tako i zvalo. Danas nosi naziv, kao što znamo, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike”, tvrdila je nedavno dr.sc. Zmijanić u svojem istupu za Večernji list. Podsjetimo, radi se o jedinoj doktorici znanosti na natječaju za dužnost ravnatelja, a uz to Zmijanić ima 12 godina radnog iskustva u nacionalnom parku, objavljene radove na temu zaštićenih područja i uz to je nezaposlena braniteljica iz Domovinskog rata. Zmijanović je među ostalim demantirala medijske napise o tome da je Slavica po struci magistra ekonomije, prema njenim spoznajama u natječajnoj dokumentaciji koju je dobila na uvid nije zatekla dokument koji bi takav akademski stupanj potvrdio. Prije posla u NP Krki Slavica je bilja ravnateljica šibenskog Studenskog centra, a u HNS se učlanila 2003.godine, u travnju 2007.godine postaje članicom HDZ-a. iz JNS-a se iščlanila u veljači ove godine, nekoliko dana nakon što je izabrana za ravnateljicu NP Krka,

Formalnu odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka donio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, koji je utvrdio da “Nella Slavica neupitno ostaje ravnateljicom NP Krka jer na tu poziciju nije došla zbog broja iskaznica koje posjeduje već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju, a imat će njegovo povjerenje dokle god bude dobro radila svoj posao.”
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.