IamExpat

EGZODUS: U pet godina 60 liječnika napustilo KBC Osijek

Autor: dnevno.hr

U samo pet godina više od 60 liječnika napustilo je osječki KBC. Riječ je o velikom gubitku za 800 tisuća građana koji uglavnom idu u navedenu bolnicu.

O razlogu odlaska progovorio je jedan od liječnika, koji je odlučio otići iz KBC-a Osijek nakon 25 godina rada. Rekao je kako uprava ne radi dobro svoj posao, kao ni sve prijašnje uprave, a međuljudski odnosi su sve gori. Njegov kolega je dodao kako se olako odbacuju vrhunski stručnjaci koji mogu puno pružiti i unaprijediti struku.

Iz Uprave KBC-a Osijek govore pak kako je to proces koji nije jedinstven za njihovu bolnicu, nego je slično u svim bolnicama u Hrvatskoj. Naglasili su kako neke bolnice imaju i gore probleme s odlaskom liječnika.

HUBOL tvrdi kako je od ulaska Hrvatske u Europsku uniju zemlju napustilo preko 500 liječnika, a na odlazak se priprema još 1447 liječnika, prenosi HRT.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.