fbpx
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dvorac Golubovec u suvlasništvu Nine Pavića ide ‘na bubanj’!

Autor: Hina

Trgovački sud u Zagrebu za 16. siječnja iduće godine zakazao je još jednu javnu dražbu za polovicu dvorca i parka Golubovec, stečajnu imovinu tvrtke Vilinske poljane u suvlasništvu Ninoslava Pavića, na kojoj će se nekretnine i zemljište na nešto više od 6400 kvadrata prodavati po početnoj cijeni od 1,3 milijuna kuna

Na navedenim nekretninama u Donjoj Stubici upisano je pravo u korist razlučnih vjerovnika Karlovačke banke, bivšeg Fonda za razvoj i zapošljavanje, bivše Varaždinske banke (Vaba), ali i Ministarstva financija. Budući da je dvorac Golubovec zaštićeni spomenik kulture i ima svojstvo kulturnog dobra, pravo prvokupa ima Republika Hrvatska. Prodaja nekretnina tvrtka Vilinske poljane uslijedila je nakon otvaranja stečaja u srpnju 2014. i odluke stečajnog upravitelja o prodaji nekretnina iz listopada 2015.

Vilinske poljane osnovane su 2005. s temeljnim kapitalom od 3,8 milijuna kuna, a kao osnivači su navedeni Damir Vlajčević i Ninoslav Pavić, bivši vlasnik medijske kompanije Europapress Holding (EPH), sada Hanza medie. Vilinske poljane poznate su i kao tvrtka koja je od poznate tekstilne tvrtke Kamensko nakon stečaja potraživala više od 7,7 milijuna kuna, što je bilo pobijeno tek završetkom stečaja Kamenskog ove godine.

Upravo zbog spornih tražbina tvrtke kojoj su na čelu bili Pavić i Vlajčević, ujedno i jedan od čelnika uprave Kamenskog, bili su održani prosvjedi radnika, ali to je i bilo predmet policijske istrage tijekom 2011. i 2012. u kojoj su bili privedeni i ispitani bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak i Davor Vlajčević.


Osim u aferi Kamensko, Vilinske poljane bile su poznate i po slučaju ”Kobilje mlijeko” pokrenutog zbog nenamjenskog trošenja više od 14 milijuna kuna plasiranih preko tadašnjeg državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje za kupnju zgrade, rasplodnih kobila i konja te opreme za mužnju u sklopu tog projekta planiranog, ali i nikada ostvarenog u neposrednoj blizini dvorca Golubovec.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.