Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DVOJAC PRED KOJIM DRHTI I PLENKOVIĆ: Ne postoji onaj tko ih može srušiti!

Autor: Iva Međugorac

Jedini kandidat za predsjednika gradskog odbora HDZ-a bio je Ivica Kirin, te je time jasno da je on time ušao u skupinu pobjednika drugog vala stranačkih izbora, na kojima vladajuća stranka bira vodstva lokalnih organizacija.

No, kako za sada stvari stoje neće samo Kirin opstati na svojoj poziciji. U utrku za potpredsjednicu županijskog odbora HDZ-a ušla je i njegova supruga Sanja Kirin. Istini za volju, zapreke za Kirinovu kandidaturu nema budući da je lani oslobođen za aferu Fimi medija u sklopu koje ga je Uskok teretio da je kao ministar unutarnjih poslova u Vladi bivšeg premijera Ive Sanadera sklapao poslove s ovom agencijom znajući da se na taj način prikupljaju financijska sredstva za crne HDZ-ove fondove.

Ta je afera uvelike obilježila Kirinovu političku karijeru koju prati i priča o 17 milijuna nestalih kuna za čiji je nestanak osumnjičen pročelnik u gradskoj upravi Siniša Palm koji je počinio samoubojstvo. Uz Kirina, koji ostaje vladar virovitičkog kraja, na poziciji bi trebao opstati i Josip Đakić, kandidat za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i prvi čovjek Hvidre, kojim se zbog nepravilno ispunjene imovinske kartice bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Đakić je inače prije par mjeseci s Plenkovićem vodio žestoke ratove, gorljivo se zauzimajući za svojeg prijatelja Tolušića, prosvjedujući zbog njegove eliminacije iz Ministarstva poljoprivrede.

Kuloari su brujali o Đakićevu ispadu, u kojem se kao glas razuma predstavio Milijan Brkić koji ga je navodno smirivao. Bijes, međutim, nije urodio plodom, Plenković je po običaju ostao pri svome.

Nije to bio prvi put da se Đakić pobunio protiv Plenkovića i njegovih odluka, prijetio mu je i kada je šef SDSS-a Milorad Pupovac usporedio Hrvatsku s NDH, zahtijevajući kao čelni čovjek HVIDR-e da HDZ raskine suradnju s manjincima. I tada je Plenković na te Đakićeve zahtjeve odmahnuo rukom, nastavljajući po svome.

Baš zbog te evidentne netrpeljivosti između Plenkovića i Đakića moglo se očekivati da će se ovaj na unutarstranačkim izborima ukazati u alternativnom bloku, no, suprotno očekivanjima, Đakić je nahvalio Plenkovića i njegovo rukovođenje HDZ-om te stao uz njega u borbi za predsjednički reizbor.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.