DUZS: Nismo naložili pripremanje prihvatnog centra u Dubrovačkom primorju

Autor: Hina

Perinić je to izjavio odgovarajući na upit Hine nakon što je premijer Zoran Milanović ranije u ponedjeljak ustvrdio da na Dubrovačkom primorju neće biti prihvatnog centra za izbjeglice, te da je priča s ulaskom migranata u Dubrovačko primorje "podvala onih koji šire paniku u Hrvatskoj.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) naložila da se državni kapaciteti i objekti na Prevlaci dovedu u osnovnu komunalnu pripremu za slučaj potrebe, ali to po riječima ravnatelja te ustanove Jadrana Perinića ne mora biti nužno namijenjeno za prihvatni centar za potrebe zbrinjavanja izbjeglica.

Perinić je to izjavio odgovarajući na upit Hine nakon što je premijer Zoran Milanović ranije u ponedjeljak ustvrdio da na Dubrovačkom primorju neće biti prihvatnog centra za izbjeglice, te da je priča s ulaskom migranata u Dubrovačko primorje “podvala onih koji šire paniku u Hrvatskoj.

Ravnatelj DUZS-a kaže kako je dao nalog da se komunalna poduzeća, operativne snage civilne zaštite i sustava za zaštitu i spašavanje, državni kapaciteti i objekti na Prevlaci dovedu u osnovnu komunalnu pripremu, ali to nužno ne znači da će služiti za prihvat izbjeglica.

Perinić je dodao kako osobno niti ne poznaje glasnogovornika Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije Gorana Cvjetinovića, koji je izjavio da se pripremni radovi na prihvatnom centru za izbjeglice na Prevlaci rađeni su po nalogu ravnatelja DUZS-a.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.