Jurica Galoic/PIXSELL

Dujmović ih poimence raskrinkao: Evo tko je iz Hrvatske odgovoran za zabranu mise na Bleiburgu!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Poznati novinar, kolumnist i spisatelj Tihomir Dujmović, na svojem se Facebook profilu dotakao zabrane mise na Bleiburgu, a njegovu zanimljivu objavu u potpunosti prenosimo:

Nema nikakve šanse da bi se austrijske vlasti usudile donijeti jednu ovakvu odluku kakva je glede zabrane mise na Bleiburgu donesena, barem bez prešutnog pristanka hrvatskog državnog vrha. Nikakve! Pogotovo ne u Kurtzovoj Austriji.

No, kako je po svoj prilici ova odluka usuglašena sa hrvatskim vrhom, Austrija je pristala biti izvođač, tim prije uzme li se u obzir vrlo jaki srpski, u prvom redu bečki lobi. Taj isti lobi je bio motor kod zabrana nastupa Marka Perkovica Thompsona, opet sa prešutnom podrškom i naglašenim klimoglavom službenog Zagreba. Sve se ovo vidi po prvim reakcijama.

Prva je skočila prosvjedom hrvatska Predsjednica da ne bi u ovoj histeriji njene demonizacije slucajno i za ovo bila kriva. Premjer šuti, a kad premjer šuti, bar smo to naučili, onda se sa razvojem događaja slaže i uz njih pristaje. Kada je obratno, pozovu se kamere da se javnosti pokaže neslaganje. Iste sekunde! Da se pak premjer slaže sa ovom zabranom vidimo iz groteskne reakcije ministrice vanjskih poslova koja je rekla da ne komentira odluke u drugim državama.

Kakav cinizam: pa Vaš je posao gospođo da komentirate i nešto uciniti kada druge drzave donose odluke koje se tiču Vaših građana! Jer kome da se sada naš svijet obrati ako ne predstavnicima vlastite države? Sve je dakle jasno! Ono sto nije uspijela Milanoviceva Vlada, sjecate se da je Stazic javno trazio slicne i šire zabrane na tu temu, uspijelo je Plenkovićevoj Vladi. Hocemo li ikada dočekati vlast koja ce imati snage pokupiti kosti poklane nevine hrvatske sirotinje po Sloveniji i Austriji, dostojno ih pokopati u Hrvatskoj, podignuti memorijalni križ toj Golgoti i tako se pokazati dostojnim imati države i obavljanja svih poslova koje država zahtjeva?

Jer, takav jedan potez imanentno je potez i posao hrvatske države. Takav bi posao osim toga elegantno onemogućio ovakva poniźavanja. Ali, mi ni u Hrvatskoj ne iskopavamo svoju povijest, kamoli da bi to imali snage napraviti u Sloveniji! Suočiti se sa povijescu, pokazati da se s njenim posljedicama znaš nositi i pri tom pokazati ljudski pijetet prema ubijenima. Pa nema groblja u Austriji gdje necete pronaci spomenik i poginulim austrijskim vojnicima iz drugog svjetskog rata!

Svijet je ove probleme odavno raspetljao, ali hrvatska politička ljevica koja je preplavila političku scena i popela se na vrh drzavne administracije drži i dalje mrtvu stražu Josipu Brozu Tito i njegovom ukupnom političkom djelu.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.