HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ / lsd

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO: Učinit ćemo sve da Sanader vrati ukradeno!

Autor:

Uoči svečanosti obilježavanja dana Državnog odvjetništva, glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić novinarima je rekao kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da Ivi Sanaderu oduzme ilegalno stečenu imovinu. “Razmotrit ćemo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju. Jedan dio imovine još je blokiran, a naravno da nam je u interesu kao državi i Državnom odvjetništvu da se izvrši pravomoćna sudska presuda, pa i u onom dijelu koji se odnosi na oduzimanje imovinske koristi”, prenosi N1.

Reuters

 

Dodao je da će se još vidjeti u kojoj mjeri i na koji je način to moguće provesti iz blokirane imovine.

Objasnio je da se rok od 15 dana odnosi na dobrovoljno plaćanje, a tek nakon toga počinju teći rokovi za ovrhu pa mu je teško reći koliko bi to moglo potrajati. “Vidjet ćemo”, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, upitan misli li da će se povrat imovine provesti u predviđenom roku od 15 dana. Dodao je, međutim, da nema uvid kako će se to voditi s obzirom na to da je za to nadležno Državno odvjetništvo.

Novinare je zanimala i istraga koja je pokrenuta zbog curenja informacija u aferi SMS, a glavni državni odvjetnik novinare je upozorio da ga potiču na kazneno djelo s obzirom na to da su izvidi tajni pa o tome ne smije govoriti. Upitan je li istraga o curenju informacija dala ikakve rezultate i je li otkriveno otkud su procurile, Jelenić je rekao kako može reći samo da su izvidi u tijeku jer je riječ o tajnom postupku.


Na daljnja pitanja što je s ispitivanjem svjedoka, jesu li ispitani i kad će se ispitati Milijan Brkić i ostala trojice osumnjičenih, Jelenić je ponovio da je istraživanje tajno. “Sada ispada da vi mene potičete na počinjenje kaznenog djela”, rekao je Jelenić. “Ja vam stvarno ne mogu govoriti ni o sadržaju niti  o tijeku istraživanja”, ponovio je državni odvjetnik.

Afera Agrokor također je bila jedno od pitanja za državnog odvjetnika s obzirom na to da knjigovodstveno-financijsko vještačenje, koje je ključno za okončanje istrage, nije dovršeno ovog tjedna, iako je bilo najavljivano. Jelenić jea

objasnio da su rokovi zadani zakonom i da su vještaci s tim rokovima bili upoznati. Zbog toga su, dodao je, prošli tjedan uputili pismo Županijskom državnom odvjetništvu, u kojem su se ispričali zbog kašnjenja i naveli da će svoj nalaz dostaviti što je prije moguće.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.