Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Društvo novinara Slovenije osuđuje zastrašivanje predsjednika HND-a Hrvoja Zovka

Autor: Hina

Društvo novinara Slovenije osudilo je u petak odluku vodstva HRT-a da započne postupak otkazivanja ugovora o radu novinara i urednika HRT-a, te predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, ocijenivši da se radi o zastrašivanju predsjednika HND-a.

“Izražavamo svoju solidarnost našem hrvatskom kolegi i upozoravamo da novinar ne smije biti šikaniran zbog svojih aktivnosti u novinarskoj organizaciji”, stoji u priopćenju slovenskog Društva.

Takvo ponašanje vodstva HRT-a potpuno je neprimjereno u demokratskoj zemlji koja je članica Europske unije i u kojoj se moraju poštivati načela slobode govora i udruživanja te uredničke neovisnosti, kaže se u priopćenju.

I organizatori i sudionici 4. Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera, gdje se okupilo 130 novinara iz 13 zemalja, u petak su osudili otkaz Zovku, ocijenivši kako se radi o skandaloznom napadu na Hrvatsku radio televiziju i HND.

Uprava HRT-a pokrenula je postupak za izvanredni otkaz Zovku zbog “teških povreda obveza iz radnog odnosa, te uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a Katarini Periši Čakarun”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.