Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dramatično u koaliciji: HNS zaprijetio Plenkoviću izlaskom iz Vlade ako se ne povećaju plaće u školstvu

Autor: Dnevno

Hrvatska narodna stranka (HNS) je u srijedu u vrijeme koalicijskog sastanka, u 18 sati, zakazala hitan sastanak užeg stranačkog vodstva s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

Stranački vrh HNS-a odlučio je da će izaći iz koalicije s HDZ-om ako se ne povećaju plaće učiteljima i nastavnicima. Potvrdio je to novinarima predsjednik te stranke Ivan Vrdoljak nakon sastanka vodstva.”Ako u proračunu za 2020. ne budu osigurana sredstva za povećanje plaća učiteljima i nastavnicima, HNS neće glasati za proračun i samim time nemamo više što tražiti u Vladi RH”, rekao je Vrdoljak.

Iz vrha stranke poručuju, kako je sramotno da učitelji i nastavnici štrajkaju i da su roditelji s djecom ostaju doma, a da Plenković razgovara o blagdanskom kalendaru. Iz HNS-a prijete kako njihovih šest saborskih zastupnika neće glasati za proračun za iduću godinu ako se koeficijenti za oko 70.000 djelatnika u školstvi ne povećaju za šest posto, što traže i sindikati.

Podsjećamo, čelnici HNS-a posljednjih su dana govorili kako su uvjereni da će Vlada ispuniti zahtjeve sindikatai povećati koeficijente složenosti posla za učitelje. Nakon današnjeg mirenja koje nije završilo dogovorom sindikati su najavili štrajk, a resorna ministrica Blaženka Divjak rekla je da je ljuta jer do dogovora nije došlo.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.