Drago Rubala pritvoren kao mozak namještanja lažnih invalidskih mirovina

Autor: hina

Jednomjesečni pritovr određen je za prvoosumnjičenog liječnika i ovlaštenog vještaka varaždinske službe HZMO-a Ivana Ostoića (65) te liječnika, radijskog i TV voditelja te bivšeg načelnika Odjela medicinskog vještačenja HZMO-a Dragu Rubala (63) i još četiri osumnjičenice.

Protiv šestoro osumnjičenih u najnovijoj antikorpcijskoj akciji vezanoj uz lažne invalidske mirovine danas je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić poslijepodne je nakon saslušanja na zahtjev USKOK-a na mjesec dana zadržao prvoosumnjičenog liječnika i ovlaštenog vještaka varaždinske područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) Ivana Ostoića (65) te liječnika i bivšeg načelnika Odjela medicinskog vještačenja HZMO-a Dragu Rubala (63) i još četiri osumnjičenice.

Rubalu je jučer prilikom uhićenja pozlilo, no njegov branitelj Ante Madunić rekao je Hini da mu se zdravstveno stanje poboljšalo. – Moj branjenik je u šoku, no stanje mu je bolje nego jučer, kazao je Madunić.

Ostali osumnjičeni od ukupno njih 34, protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu zbog lažnih invalidskih mirovina, od optužbi će se braniti sa slobode. Uglavnom je riječ od građanima koji su za iznose od dvije do pet tisuća eura kupovali lažne invalidske mirovine.

Osumnjičene se tereti za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanje i davanje mita, zlouporabe položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te pomaganje u primanju mita i protuzakonito posredovanje.

USKOK nije naveo koliko je novca korumpirana skupina ‘zaradila’ na nezakonit način.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.