fbpx
Foto: SCZ

DRAGAN ČOVIĆ OBIŠAO POTRESOM POGOĐENO PODRUČJE: Hrvatska može očekivati pomoć iz susjedne zemlje

Autor: Andrej Jelušić

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Čović, posjetio je danas potresom pogođeno područje Banovine.

Čović je istaknuo spremnost sudjelovati u obnovi OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, a s čelnicima Stožera za otklanjanje posljedica potresa razgovarao je o saniranju šteta, postupku poslijepotresne obnove i normalizaciji stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pomoć Hrvata iz BiH

Na sastanku u sjedištu Stožera u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović“ Čović je izrazio solidarnost i suosjećanje sa stanovnicima hrvatskoga kraja koji je izravno pogođen posljedicama prirodne katastrofe.

“Hrvatski narod u BiH uvijek je bio spreman pomoći, pomogao je dosad i nastavit će pomagati Hrvatskoj i ljudima pogođenima teškim posljedicama potresa”, rekao je Čović.

“Imate u nama prijatelje,“ dodao je.

“Potvrda povezanosti”

Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera Tomo Medved zahvalio je na sustavnim donacijama koje hrvatski narod iz BiH organizira za potresom pogođenu Banovinu.

“Ako se nešto iskristaliziralo u izazovnim okolnostima nakon razornog potresa, onda je to solidarnost, i to kroz konkretnu pomoć, konkretne projekte koju Hrvatskoj upućuju mnogi, a napose prijatelji,“ rekao je Medved.

Na sastanku u Stožeru u Petrinji sudjelovao je i državni tajnik Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, koji je tom prigodom kazao da je posjet izaslanstva iz BiH još jedna potvrda “povezanosti jednoga naroda u dvije države“.
Nakon sastanka u petrinjskoj vojarni, Čović je sa suradnicima obišao lokaciju OŠ Dragutina Tadijanovića koja je teško oštećena.

Obnova središnje zgrade priprema se dovršiti do početka nove školske godine; vrijednost projekta procijenjena je na 1,5 milijuna kuna.

Dosad je pak obnovljeno jedno krilo zgrade spomenute škole. Taj je pothvat stajao 145 tisuća kuna. OŠ Dragutina Tadijanovića pripadaju i dvije područne škole, PŠ Mošćenica i PŠ Mala Gorica, a upravo je nedavno obnovljena zgrada PŠ Mošćenice stradala u potresu.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.