Foto: Goran Mehkek / CROPIX

DOSTA MU JE USTAŠA I PARTIZANA, ALI ĆE IPAK RADIJE U JASENOVAC, NEGO U BLEIBURG

Autor: Dnevno

Nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač poručio je u subotu s Renesansnog festivala u Koprivnici kako se Hrvatska nalazi pred vratima ozbiljne recesije. “Dolazi recesija, dolazi kriza i ako sljedeći sastav Vlade ne provede ozbiljne reforme, uskoro neće biti važno pitanje gdje si bio ’91. nego gdje si bio 2019. Mi se i dalje bavimo partizanima i ustašama, to jest našim djedovima, umjesto da se bacimo u koštac s problemima naše djece”, kazao je Kovač

Na pitanje kako će se odrediti prema temama Drugog svjetskog rata, odnosno hoće li kao predsjednik odlaziti na Jasenovac i Bleiburg, Kovač je kazao da će stratišta iz tog vremena obilaziti kako bi zapalio svijeće žrtvama, a ne da bi prodavao političke floskule. “Kao predsjednik, na Jasenovac ću vrlo vjerojatno otići, ali za Bleiburg nisam siguran”, poručio je Kovač.

Na pitanje, kome bi pružio svoju potporu – Kolindi Grabar Kitarović ili Zoranu Milanoviću, ako sam ispadne u prvom krugu predsjedničkih izbora, Kovač je uzvratio kako niti jedno od njih nije kvalitetan kandidat, a otkrio je i kako je na prošlim predsjedničkim izborima glasao za Ivu Josipovića.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.