Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘DORH VJEROJATNO JEST POD PRITISKOM’: Predsjednik Vrhovnog suda progovorio i o pritiscima na suce

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić govorio je o pritiscima na suce i DORH, naglasivši da misli kako se malo pretjeruje s tim pričama.

“Onaj tko se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti samo tako. Prema tome, ja ne bih bio baš tako uvjeren da ti pritisci postoje. Stvar je uvijek u onome tko je na funkciji, jednostavno mora znati koje su mu dužnosti i odgovornosti. Ako se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti. Tu su stvari prilično individualne, tu je uvijek dosta bitno tko je na kojem mjestu”, rekao je. Nakon toga komentirao je i DORH, rekavši da je njemu teško komentirati zbivanja u Državnom odvjetništvu.

“Bi li oni trebali više odgovoriti u javnosti izjasniti se o tome pa da stvar prestane? DORH je po Ustavu samostalna kategorija, nemamo mi s njima svakodnevne kontakte pa da ja znam što rade ili ne rade. Oni su u terminima procesnog prava na sudu procesni subjekt, većinom su tužitelji, koji put tuženik, tako da ja ne bih posebno komentirao stanje u DORH-u. Možda bi bilo najbolje da sami nešto kažu o tome pa bi prestala nagađanja. Ali da jesu pod pritiskom, vjerojatno jesu”, rekao je za N1. 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.