fbpx

DORH protiv Nikolića treba podići optužnicu za ratni zločin u Antinu!

Autor: Martina Pauček Šljivak

- Za optužnicu postoji potreba i zato jer je istim njemačkim novinama Nikolić izjavio da je Vukovar bio srpski grad i da se Hrvati danas nemaju tamo zašto vraćati. Uz to je potpisao izjavu u kojoj se zahtijeva da se svi Albanci presele u Albaniju, a Hrvati zapadno od crte Karlobag-Virovitica - kaže predsjednik stranke Jedino Hrvatska Milovan Šibl.

Stranka ‘Jedino Hrvatska’ poziva DORH da, na osnovi opravdanih sumnja iz srbijanskih izvora, podigne protiv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića optužnicu za ratne zločine počinjene 1991. godine na teritoriju Republike Hrvatske.

– Stranka to smatra nužnim kada hrvatski politički vrh, u dosluhu s inozemnim nalogodavcima, pod krinkom etničkog pomirenja i suradnje, povezuje Hrvatsku sa Srbijom radi uspostave nove balkanske zajednice – kaže predsjednik stranke Milovan Šibl.

Tvrdi da za optužnicu postoji potreba i zato jer se najprije u Beogradu, u nazočnosti povjerenika Europske komisije za proširenje Štefana Fülea, a ovih dana i u Zagrebu raspravlja o nordijskom modelu povezivanja Hrvatske i Srbije.


– Inozemni nalogodavci nagrađuju Josipovića zajedno s Tadićem, koji i danas oslobodilačku akciju Oluja naziva zločinačkom, a svi politički čimbenici u Hrvatskoj danomice revno nastoje na susretu Josipovića i Nikolića, premda je on 1991. kao dobrovoljac, čime se javno diči, u Šešeljevoj paravojnoj jedinici ‘Šešeljevi sljedbenici’. došao ratovati u hrvatsko selo Antin, gdje je, po podatcima beogradskog Fonda za humanitarno pravo, u to doba ubijeno 37 starijih Hrvata – ističe Šibl.

Tvrdi kako je Nikolić pred Vojislavom Šešeljem na Romaniji položio prisegu za četničkog vojvodu, te da danas izjavljuje njemačkim novinama kako se ponosi što je četnik i da će to ostati doživotno. – Za optužnicu postoji potreba i zato jer je istim novinama izjavio da je Vukovar bio srpski grad i da se Hrvati danas nemaju tamo zašto vraćati. Uz to je potpisao izjavu u kojoj se zahtijeva da se svi Albanci presele u Albaniju, a Hrvati zapadno od crte Karlobag-Virovitica – kaže Šibl.

Dodaje kako je Nikolić 2003. izjavio da se neće pomiriti s gubitkom srpskih zemalja koje je uz pomoć UN-a okupirala Hrvatska, da nikad ne će odustati od projekta da svi Srbi žive u jednoj državi, a kad postane predsjednik, da će spojiti Republiku Srpsku s majkom Srbijom. – Njemačkom novinaru izjavio je da se nema namjeru ispričati za ono što je činio i govorio, jer je ‘teško reći je li ono što je bilo izrečeno tijekom rata 1991. bilo grješka.’ pa u okolnostima svega navedenog stranka Jedino Hrvatska poziva sve odgovorne da prestanu izvršivati inozemne naloge, povezivati Hrvatsku sa Srbijom, i ponovno uspostavljati versaillesku tvorevinu, koja je dva puta u krvi propala – kaže Šibl.

Sa Srbijom se smatra, kao i s Europskom unijom može trgovati i surađivati bez stupanja i u kakve saveze.

– Za smrt 37 hrvatskih civila u selu Antin, pod okupacijom četničkih postrojbi kojima je osobno zapovijedao Tomislav Nikolić, još uvijek nitko nije odgovarao. Zašto? – upitao je na kraju dodajući kako su sve ovo razlozi zbog kojih bi Hrvatska trebala podići optužnicu za ratne zločine protiv sadašnjeg srbijanskog predsjednika.
Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.