Igor Soban/PIXSELL; Boris Scitar/PIXSELL

DOKUMENTI AGROKOR Petrov Šeksa javno upitao: ‘Gdje je pečat?’

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov razgovarao je o slučaju Agrokor te se osvrnuo na najnovije dokumente Vladimira Šeksa, kojima dokazuje da je obavijestio DORH i financijsku policiju o nepravilnostima u Agrokoru 90-ih godina.

Podsjetimo, Nikola Grmoja je nedavno optužio Šeksa da je imao informacije o kriminalnim radnjama u Agrokoru, ali nije ništa poduzeo. Zatim su se pojavili dokumenti iz kojih se vidi kako je Šeks zatražio kontrolu poslovanja Agrokora 1994. godine te da je obavijestio DORH i financijsku policiju.

“Ja se samo mogu našaliti i pitati – a gdje je pečat? Na tim papirima nema pečata, nema ničega, ono što je bitno jest da se to može samo potvrditi u DORH-u”, izjavio je Petrov u razgovoru za Media servis.

“Svim ovim papirima koje gospodin Šeks iznosi kao što je brže bolje iznio prije tjedan-dva dana kada je pokušao gasiti vatru – ne vjerujem. … Sve dok se ne pokažu u DORH-u i dok se ne vidi da postoji pečati institucije koja je to dala tih godina – u tom trenutku možemo ozbiljno razgovarati. Što se tiče gospodina Šeksa, ja znam da istina boli, da u trenutku kad smo mu poručili da je on bio najveći kadrovik u pravosuđu i kada on govori da su to “patnje mladog Petrova”,…, meni je dovoljan znak da jedan stariji čovjek citira knjige iz mladosti”, nastavio je Petrov.

Petrov je upitan tko je još u toj skupini, a on je odgovorio: “Tu su bili i gospodin Gregurić i gospodin Valentić i gospodin Granić … Oni kadroviraju i vuku poteze. Po meni nije normalno da u trenutku kad se donose krupne odluke vezane uz Agrokor i kada je HDZ definirao da neće biti s Mostom u Vladi, da su zapravo glavni savjetnici, oni koji izlaze iz Banskih dvora, Gregurić i Valentić 2017. isto kao i 2016. godine. A zanimljivo je da od 1993. do 1995. kad su upravo gospoda Gregurić i Valentić vedrili i oblačili Banskim dvorima što kao potpredsjednici ili premijeri države, da je u tom trenutku Agrokor stekao najvažnije perjanice koncerna Agrokor”, izjavio je.

“Zanimljivo je vidjeti i da kad nakon 15 godina izađe informacija da je gospodin Valentić od Agrokora dobio 156 milijuna kuna pozajmice za svoju tvrtku koja je nakon toga otišla u stečaj, a samim time i 156 milijuna kuna u vjetar, da je gospodin Valentić zadnja dva tri tjedna u staračkom domu”, nastavio je.

Naglasio je kako je riječ o činjenicama koje je i sam Željko Rohatinski priznao istražnom povjerenstvu, a Rohatinski je dodao kako su ga Todorić, Kujundžić i Karamarko nagovarali da uđe u politiku.

“Vjerujem da je govorio istinu, ne vjerujem da bi se gospodin Rohatinski usudio pred Istražnim povjerenstvom i pred cijelom javnošću lagati. Možda je HDZ-u neugodno i teško prihvatiti činjenicu da im je gospodin Todorić dirigirao tko će biti ministri i predsjednici njihovih stranaka. Ali gospodin Rohatinski kao što je to rekao pred Istražnim povjerenstvom vjerujem da će to ponoviti i bilo gdje na sudu ako ga gospoda Karamarko i Kujundžić požele tužiti”, zaključio je Petrov.

 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.