Doktor iz noćne more, trudnice u panici: ‘Moram u bolnicu, ali se bojim dr. Čuržika!

Autor: Marko

Ljut sam jer smo supruga i ja već izgubili jedno dijete, a o tom liječniku netko konačno mora progovoriti. Nije ovo samo moje mišljenje, svi se žale na tog doktora ali ga se boje. Ja više ne mogu izdržati jer je u pitanju moja supruga i naša djeca. On djeluje kao da ne voli i ne poštuje žene, bahat je i na sve gleda s visoka.

Svaki odlazak u bolnicu na bilo kakvu vrstu liječenja je neugodan i kod pacijenata izaziva strah i nesigurnost. Liječnici i osoblje najčešće spašavaju stvar svojim pristupom, srdačnošću i toplinom zbog čega boravak u bolnici postane podnošljiviji i lakši. Trudnicama i rodiljama koje spadaju u posebno osjetljivu skupinu pacijenata potrebna je i dodatna briga zbog neizvjesnosti pri očekivanju poroda i bebe. No, nije uvijek tako.

Naš čitatelj iz Osijeka, D. P. (puni podaci poznati redakciji), odlučio je preko naše redakcije doći do ispravljanja nepravde koja se svakodnevno događa rodiljama u KBC Osijek.

Sestra obavlja CTG jer doktor žuri na ručak!

– Riječ je o dr. Darku Čuržiku, specijalistu ginekologije koji je nesavjestan, nepristojan i bahat prema svojim pacijenticama od kojih je jedna i moja supruga. Imala je dogovoren carski rez zbog velike bebe, ali je dr. Čuržik bez mjerenja djeteta zaključio da carski nije potreban. Rezultat? Moja supruga je nekako rodila prirodnim putem, ali jako teško, jedva se kreće. Da stvar bude gora, CTG koji inače obavlja liječnik, obavljala je medicinska sestra a on je došao na pola, potpisao i rekao da mora na ručak! Ljut sam jer smo supruga i ja već izgubili jedno dijete, a o tom liječniku netko konačno mora progovoriti. Nije ovo samo moje mišljenje, svi se žale na tog doktora ali ga se boje. Ja više ne mogu izdržati jer je u pitanju moja supruga i naša djeca. On djeluje kao da ne voli i ne poštuje žene, bahat je i na sve gleda s visoka.

Moram opet u bolnicu, ali ga se bojim!

Njegove riječi potvrđuje njegova supruga B.P.

– Dr. Darko Čuržik je primarijus i na neki način bi trebao biti primjer ostalim liječnicima. No on je jednostavno preležeran u nekim odlukama! Ja imam petero djece, sva su rođena jako krupna. Ovo posljednje za koje smo tražili carski rez je rođeno s 5.100, u porođajnom kanalu je pobralo bakteriju, imalo je problema s plućima i zbog toga smo dugo bili u bolnici. Da me je pregledao kako spada sve bi to zaključio, odobrio carski rez i ove bi se komplikacije izbjegle. Kad sam došla na dan termina u bolnicu, nije mi čak provjerio plodnu vodu, a o CTG-u vam je već rekao moj muž – na pola je došao, potpisao da je sve u redu i ne trepnuvši rekao da žuri na ručak. Ništa bolje nije bilo ni s mojom četvrtom trudnoćom kad je došao s vizitom i na riječi jednog liječnika da je 'gospođa zainteresirana za carski' samo me pogledao i hladno rekao: 'ali, mi nismo!' Znate, ja imam dogovoreno podvezivanje jajnika i opet moram ići u tu bolnicu, ali ja se njega bojim! Želim napomenuti da je svo drugo osoblje uistinu divno i da me u rađaoni nisu napuštali niti na trenutak.




Ravnatelj KBC-a Osijek, Jozo Kristek, bio je nemalo iznenađen optužbama i stao u obranu dr. Čuržika:

– Riječ je o iznimnom liječniku koji izvrsno obavlja svoj posao i na kojeg se nitko do sada nije požalio, no zamolio bih da nas malo pustite, date nam vremena, pa ćemo se već očitati.

Iako smo odmah pokušali kontaktirati dr. Čuržika telefonom, a odgovor na mail koji smo mu poslali također nismo dobili, nakon dvodnevnog pokušaja dobivanja druge strane priče smo odustali. Na telefon dr. Čuržika i ravnateljstva više se nitko nije javljao sve do zaključenja članka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.