‘Dok je kordon policije čuvao Karamarkovu kuću, mene su mirno pljačkali’

Autor: Snježana Vučković

Kako nam kaže, policajci su nesposobni i lijeni. Međutim, to nije slučaj kada se radi o politički 'važnijim' ljudima. Dok su lopovi bezbrižno pljačkali njegov dom, cijeli kordon policije čuvao je kuću Karamarkovih roditelja, koja je u njegovom susjedstvu.

D. M. Iz Zagreba (podaci poznati redakciji) uopće ne vidi smisao postojanja hrvatske policije. Razočaran je njihovim nereagiranjem, neznanjem, amaterizmom i što je najgore, nezainteresiranošću. Riječ je, naime, o stopostotnom invalidu koji je potpuno nepokretan i služi se invalidskim kolicima, a uz sve nevolje ovog svijeta proživio je i – pljačku.

– I ove godine sam zajedno sa svojom njegovateljicom o kojoj sam u potpunosti ovisan bio na moru preko HZZO-a. Tad su mi javili da mi je kuća u zagrebačkom naselju Kozari bok opljačkana. Vratio sam se s ljetovanja, a moja majka je rekla da je policija iz policijske postaje Petrova bila na uviđaju i napravila zapisnik. Bilo je to prije četiri mjeseca i od onda se nije dogodilo ništa, priča nam svoje nevjerojatno iskustvo D.M.

– Ja sam, naime, odmah po dolasku u svoju kuću shvatio da je provalnik imao kopiju ključa, a samim time sam imao i osumnjičene. Od onda pokušavam s kriminalistima stupiti u kontakt, no ispalo je da to nije tako jednostavno. Kad sam konačno dobio inspektora koji je bio na očevidu, obećao je da će početi raditi na mom slučaju i primio na znanje moje indicije. Opet je uslijedilo dugo čekanje. Iako sam u kolicima, nije mi bio problem organizirati prijevoz do Petrove ulice i ići ravno k njihovom šefu. Upoznao sam ga sa situacijom, a on je uzeo moj broj i rekao da će mi javiti što su učinili. Od tad je prošlo dva mjeseca. Intenzivno sam ga zvao, a onda sam ga, zahvaljući samo svojoj upornosti, nekako i dobio. Tad mi je rekao: ‘Kod vas nismo našli nikakve otiske i tapkamo u mraku, ali meni su rekli da su vas o tome već izvijestili.’

– Smatram da je nevjerojatno da krim policija nije našla apsolutno nikakve otiske, pa čak ni moje ili moje njegovateljice. Obzirom da me nije bilo u vrijeme pljačke, mislim da otiske nisu ni tražili niti su napravili očevid.

– Za očekivati je da policija radi svoj posao i nadao sam se da će barem prema meni kao invalidu biti ažurniji. Moram napomenuti da su ovi pljačkaši izravno ugrozili moj život jer su odnijeli moju kompletnu životnu ušteđevinu, dio koje je bila i odšteta, a sve je bilo namijenjeno za gomilu lijekova koje svakodnevno trošim i puno plaćam. Također, želim naglasiti da u Kozari boku policija uopće ne dolazi na prijave i prepuštaju stvari uličnom rješavanju.

Kako nam kaže, policajci su nesposobni i lijeni. Međutim, to nije slučaj kada se radi o politički ‘važnijim’ ljudima.  

– Što je najtragičnije, dok su lopovi bezbrižno pljačkali moj dom, cijeli kordon policije čuvao je kuću Karamarkovih roditelja, koja je u mom susjedstvu.
Iako je, dakle, opljačkani Zagrepčanin ‘servirao’ osumnjičene, oni nisu privedeni, ispitani ni stavljeni na poligraf, ali su zato učinili posljednje što su trebali. Priveli su na obavijesni razgovor njegovu njegovateljicu koja je bila podvrgnuta višesatnom neugodnom ispitivanju, a na kraju i poligrafu na koji je morala čekati više od tri sata jer je policajac koji je zadužen za ispitivanje takve vrste otišao na trčanje.

Poligraf je, naravno, pokazao da je ona nedužna, a lopovi su i dalje na slobodi i uživaju u novcu koji ovom invalidu znači život.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.