Photo: Patrik Macek/PIXSELL

DOBRE VIJESTI ZA JAVNI SEKTOR: Vlada pristala na povećanje plaće, ali i cjelovitu isplatu božićnice

Autor: Matea Vidić

Vlada je pristala ispuniti obećanje te povećati osnovicu plaće za četiri postotna boda, a još jedna novost i isplata je božićnica u punom iznosu od 1500 kuna, javlja HRT.

“Današnji pregovori su išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice. Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti – povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem”, izjavio je nakon sastanka ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.


“Fiskalni kapaciteti su ograničeni, ali naći ćemo sredstva da ispunimo sve obveze koje smo preuzeli. Nema više sastanaka i nadamo se da ćemo iduće godine razgovarati o sljedećem četverogodišnjem razdoblju vezano za TKU”, dodao je.

“Završeni su pregovori za Temeljni kolektivni ugovor. Sindikati su i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali smo bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano. Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku TKU-a za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja nije bilo predmetom ugovora – to će se i realizirati”, rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Podsjetimo, nakon prošlotjednog sastanka, sindikati državnih i javnih službi poručili su da božićnice treba isplatiti, kao i dogovoreno povećanje osnovice od 2+2 posto od 1. siječnja 2021. godine, smatrajući kako bi to bila svojevrsna nagrada radnicima u teškoj situaciji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.