Vojko Basic / CROPIX

DNO DNA: Iz Srbije dosad najodvratnija podvala – opskurni portal tvrdi da je Škoro uzimao novac na ruke, spominju i maloljetnicu!

Autor: Dnevno.hr

U samoj završnici kampanje za predsjedničke izbore, iz Srbije se valja dosad najbizarniji napad na kandidata za predsjednika RH Miroslava Škoru. Opskurni srpski portal, bez navedene odgovorne osobe i bez Impressuma, Škoru naziva ustaškim pjevačem, optužuje ga za kaznena djela, aludira na gnjusne seksualne radnje, pritom istovremeno hvaleći odnos Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića sa Srbima. Slučajno ili ne, gnjusne optužbe ovih dana stižu i iz HDZ-ovih krugova, iz jednako marginalnih izvora.

No krenimo redom. 

”Primao novac u gotovini”

U članku pod naslovom ”Utajivač poreza preti Srbiji: Ustaški pevač i simpatizer zločina”, portal Srpskastvar.info piše kako je ”prema provjerenim informacijama ovaj političar/pjevač za vrijeme više nastupa po Njemačkoj uzimao gotovinu”. 

”To sada istražuju hrvatske, njemačke i austrijske porezne vlasti. Jedan od organizatora koncerata hrvatskih zvijezda u Njemačkoj, koji je dobar i s hrvatskom estradom, govori da je Škoro u više navrata uzimao pune torbe eura za svoje pjevanje i na razne načine prenosio ih preko granice, izbjegavajući carinsku kontrolu. Zadnji takav nastup bio je u Austriji, sredinom svibnja ove godine. Organiziralo ga je Kulturno umjetničko društvo iz Kufsteina. Cijena karte bila je 20 eura, a Škoro je uzeo nekoliko desetaka tisuća. Nakon toga je u lipnju pjevao i u Munchenu, gdje je prodao tisuću i dvjesto karata, koje su bile još i skuplje”, navodi portal Srpskastvar.info, ne citirajući niti jedan imenovani izvor.

Dodaju kako je Škoro prije godinu dana vrećicu napunio i u njemačkom Calwu, a najviše se ”opario” u rujnu 2016., kada je pjevao za HDZ u Stuttgartu. I tu sada kreće najbizarniji dio ovog opskurnog članka.

”Priča se da je maloljetnica noć provela s pjevačem”




Citirajući neimenovanog hrvatskog menadžera koji navodno otkriva kako su pripadnici srpske dijaspore danima prepričavali smiješnu situaciju, srpski portal piše:

“Škoro je za Zagreb odletio avionom, a svog je menadžera poslao automobilom, Mercedesom S klase, da prenese novac preko granice! S menadžerom je u automobilu bila i maloljetna djevojčica, koja je, kako se priča, cijelu noć provela s pjevačem. Škoro je nije smio povesti u avion, pa ju je uvalio svom menadžeru. Djevojka se kasnije žalila prijateljicama da ju je pjevač pipkao i pokušavao nagovoriti na seksualni odnos.”

Škorin menadžer nekad radio za Thompsona




Srpskaposla.info problematiziraju i činjenicu da za Škoru ”prljave poslove” obavlja menadžer kojeg je preuzeo od svog kuma Marka Perkovića Thompsona.

”Riječ je o Miljenku Ćuriću, čovjeku s velikim vezama u HDZ-u, koji je prije menadžerske karijere bio potpredsjednik omladine u Tuđmanovoj stranci”, navodi se u tekstu. A sporno im je i što je uz Škoru ”viđen i zamjenik ustaškog generala Blage Zadre, Stipe Mlinarić, koji je zbog rušenja ustavnog poretka SFRJ bio osuđen na sudu u Beogradu”. Spominju i podršku koju pjevaču daje ”neoustaški” voditelj Velimir Bujanec.

Hvale Kolindu: ”Pokazala razum prema Srbiji”

Portal također navodi kako zbog spomenutih utjecaja Škoro sada prijeti Srbiji i Aleksandru Vučiću da će zaustaviti pregovore s Bruxellesom i ulazak Srbije u Europsku uniju, ako Srbija ne isplati ratnu odštetu.

HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju hvale jer je ”pokazala barem malo razuma prema Srbiji i na veličanstvenom skupu koji je u veljači prošle godine organizirao Milorad Pupovac u Zagrebu, obećala pred Vučićem da je ulazak Srbije u Europsku uniju i hrvatski interes”.

”Hrvatskoj predsjednici najviše zamjeraju što je prije godinu i po u Zagrebu primila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Huškački se odnose prema njoj i zato jer je na Badnju večer išla kod njegovog preosveštenstva Porfirija čestitavši Srbima Božić. To joj ustaški mediji i tim oko Škore najviše zamjeraju”, piše ovaj portal, dodajući kako je posebna meta Škorinih bijesnih medijskih pasa Milorad Pupovac kome se prijeti i fizički ga napadaju.

Bandić je ”prijatelj Beograđana koji je ugostio Džajića i Palmu i ručao s Brenom”

Opskurni portal potom propituje Škorine izglede za pobjedu jer se, kako pišu, ”u kampanju u zadnji čas umiješao popularni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

”Čovjek od djela i riječi pokazao je više puta tolerantnost prema Srbima, ima ih i u svome timu, a dao je podršku Kolindi, koja mu je čak ispekla tortu i zapjevala na rođendanu kao Merlin Monroe Kennedyju. Bandić je osvjedočeni prijatelj mnogih Beograđana. U petak je u Zagrebu ručao s Lepom Brenom, prije toga je kao pravi domaćin ugostio i Dragana Džajića, a ustaše su najviše poludjele kada je u Zagreb došao Dragan Marković Palma”, navodi se u tekstu.

Podsjeća se i kako je Bandić čak isključio mikrofon ”ratobornom ustaškom pjevaču i Škorinom kumu Thompsonu kada su dočekali nogometnu reprezentaciju kao viceprvake sveta, nakon SP-a u Rusiji”.

Veličanje Šešelja

Indikativno je kako se najpodmukliji udar na Škoru do sada valja ”s one strane Dunava”, s portala na kojem se promovira notornog Vojislava Šešelja i rusko otimanje Krima.

Takav napad može se tumačiti kao intenziviranje protuhrvatskog djelovanja u samoj završnici kampanje, dirigiranog palicom još uvijek jakog srpskog lobija u Hrvatskoj, kojega predvodi HDZ-ov koalicijski partner Milorad Pupovac.

Optužbe o maloljetnici i iz HDZ-ovih krugova

Spomenimo na kraju kako gnjusne optužbe o maloljetnici dolaze i iz HDZ-ovih krugova, iako se ovdje izrijekom ne spominje Miroslav Škoro. Bivši šef HDZ-a u Sjedinjenim američkim državama Frane Bilaver nedavno je na svom Facebook profilu objavio čudan i nepismen post, kojeg prenosimo u cijelosti, bez lektorskih intervencija:

”Zbog zaštite djeteta čekamo odobrenje za objavu u cijelini bit ćete iznenađeni. Izgleda da jednog od Kandidata za PRH se sumnjiči da je 2015. godine do sredine Kolovoza te godine učestalo tjelesno, psihički i spolno zlostavljao 16-godišnje dijete.

Protiv njega će izgleda biti podignuta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 18 godina,te povrede djetetovih prava.Taj kandidat za PRH do sada je nudio 5 milijuna kuna nagodbe da se ne ide na sud.

Bože nas sačuvaj takvih političara ubrzo objavljujemo hoće li biti postignuta nagodba ili se ide na sud”, napisao je Bilaver u neuobičajenoj objavi.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.