fbpx
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

DJEVOJKA ZBOG KOJE SE SDP-ovci ODRIČU SABE: Već joj se potkrala gadna neugodnost

Autor: Iva Međugorac

Nakon što je na sjednici vukovarske gradske organizacije SDP-a odlučeno da oni kao svojega kandidata za gradonačelnika podržavaju Željka Sabu, što je suprotno napucima stranačkog rukovodstva, sljedeći korak kojega će po svemu sudeći povući predsjednik Partije Peđa Grbin jest gašenje ondašnje organizacije.

Nakon toga će za povjerenicu za Vukovar biti imenovana Biljana Gaća, koja bi ujedno mogla biti SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Vukovara. Međutim, lokalni SDP-ovci uvjereni su kako Gaća nema nikakve šanse u srazu s ostalim kandidatima za gradonačelnika te napominju kako Sabo doista jest osuđen za političku korupciju no podsjećaju da ni njihova mlada kolegica ima mrlja u karijeri.

Gaća je inače mlada nada najveće oporbene stranke, a široj javnosti postala je poznata 2016.godine kada je u sabornicu ušla kao zamjena za ministra branitelja Predraga Freda Matića te je bila jedina od svih zastupnica i zastupnika iz 8. saziva Sabora koja je zbog dva dana rada u Saboru ostvarila pravo na povlasticu 6+6, koja joj je omogućila da prvih šest mjeseci prima punu plaću, a idućih šest mjeseci pola saborske plaće. Mlada zastupnica tada je sama pruznala kako će iskoristiti zakonsko pravo na jednogodišnju saborsku plaću premda osobno drži da bi se Zakon o pravima dužnosnika koji se odnosi na taj dio trebao mijenjati.

“U mom slučaju je problem što ću onoga trenutka kada ostanem bez saborskog mandata završiti na Zavodu za zapošljavanje. Naime, do ulaska u Sabor bila sam na stručnom osposobljavanju u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, gdje sam kao magistra politologije radila posao u struci i imala želju danas-sutra, ako bi se otvorilo radno mjesto, tamo zasnovati i stalni radni odnos. Situacija se razvila tako da sam trebala ići u Sabor, što mi je bila iznimna čast i naravno da sam je prihvatila nakon desetogodišnjeg volonterskog, aktivističkog i političkog rada, ulaganja u formalnu i neformalnu edukaciju… No, problem je bio taj što status na stručnom osposobljavanju nisam mogla zamrznuti, nego je ugovor po sili zakona prekinut i rečeno mi je da ću ako budem morala ići iz Sabora morati na Hrvatski zavod za zapošljavanje. To će sa sada vjerojatno i dogoditi, a dopustite da ja moram od nečega živjeti dok ne nađem neki drugi posao”, pričala je tada Biljana Gaća.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.