Foto: KBC Osijek

DIVNE VIJESTI: U jeku pandemije izveli tešku, ali i prvu takvu operaciju na pacijentici koja boluje od moždanih udara

Autor: Matea Vidić

“S iznimnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na području Slavonije i Baranje kod pacijentice s dijagnozom moždanog udara. Postupak je obavio tim intervencijskih radiologa KBC-a Osijek, dr. Šarić, dr. Turk i dr. Kopačin“, stoji na početku Facebook objave KBC-a Osijek kojom je ta bolnica obilježila važan trenutak za samu bolnicu, ali i za Slavoniju i Baranju.

“Zahvaljujemo prof. Marku Radošu i njegovom timu na pruženoj edukaciji te na dragocjenim savjetima prilikom ovog postupka. Ponosni smo na ostatak tima, slavonsko-brodske neurologe koji su pripremili pacijenticu, naše neurologe intenziviste za postoperativnu skrb, anesteziologe i tehničare koji su vodili anesteziju te prvostupnike medicinske radiologije i instrumentarke koji su bili dio intervencijskog tima”, dodali su.

Inače, ovi su stručnjaci, u jeku pandemije uspjeli mehanički izvaditi ugrušak iz zatvorene krvne žile te ponovno osigurati dotok krvi i svih potrebnih hranjivih sastojaka u odgovarajuće dijelove mozga pacijentice. Taj pothvat poznat je pod imenom mehanička trombektomija.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.