Matija Habljak/PIXSELL

Divjak se smijala na medijske napise o tome da je dvaput prijetila ostavkom!

Autor: dnevno.hr

"Zar mislite da ja tako lako odustajem?", pitala je Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 televiziju demantirala je napise objavljene u dijelu medija u kojima se navodi da je u nekoliko navrata već prijetila ostavkom.

“Zar mislite da ja tako lako odustajem? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite i ne namjeravam previše pozornosti pridavati takvim izmišljenim pričama. Moj zadatak je izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu i zato sam tu te očekujem podršku kako Vlade tako i svih onih kojima je stalo do budućnosti naše djece “, kazala je Divjak uz smijeh.

Prema pisanju Večernjeg lista, ministrica je prvi put namjeravala dati ostavku kada je smijenila Jasminku Buljan-Culej s pozicije šefice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pravilima za ocjenu na ispitima državne mature jer se nije pojavila na ključnom sastanku, a za vrijeme kojeg je bila na sastanku kod premijera Andreja Plenkovića.

Drugi put, navodi list, dogodilo se to kada je premijer Plenković objavio da će se provođenje strategije poboljšati u dogovoru s Dijanom Vican, a što je bila njegova jasna poruka da Vican ostaje na čelu povjerenstva.

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu.

Članovi Povjerenstva za provođenje Strategije obrazovanja samostalno rade na svojim područjima, no novi zajednički sastank još nije zakazan.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.