Dirnuto izrazima sućuti japansko veleposlanstvo zahvaljuje Hrvatima

Autor: hina

Knjiga sućuti bit će otvorena za javnost u japanskom veleposlanstvu od 16. do 23 ožujka od 9 do 17 sati, osim subote i nedjelje, navodi se u priopćenju.

Japansko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je u srijedu kako je duboko dirnuto izrazima sućuti hrvatskih građana u povodu teških prirodnih katastrofa u Japanu te potporom stanovnicima pogođenih područja u toj dalekoistočnoj državi.

“U ovim teškim trenucima Veleposlanstvo Japana duboko je dirnuto velikim brojem elektroničke pošte i telefonskim pozivima hrvatskih građana koji izražavaju svoju sućut i dijele našu zabrinutost, cvijećem i svijećama koje građani ostavljaju pred zgradom veleposlanstva kao i nesebičnom potporom hrvatskih državljana stanovnicima pogođenih područja”, stoji u priopćenju.

Potres jačine 9 stupnjeva po Richteru pogodio je Japan prije 5 dana i izazvao golema razaranja širokog područja regije Tohoku u sjeveroistočnom dijelu Japana.

Tsunami koji je potom uslijedio uzrokovao je ogromne štete na već pogođenim područjima, prvenstveno u prefekturama Iwate, Miyagi i Fukushima.

Broj stradalih još nije konačan, no očekuje se da ć premašiti 10.000, dok su stotine tisuća ostale bez domova i imovine. Prioritet japanske vlade sprečavanje je nuklearne opasnosti i radijacije iz oštećene nuklearne elektrane Fukushima, navodi se u priopćenju.

U japanskom veleposlanstvu navode da se potpora pogođenim područjima može ostvariti izravnim uplatama Japanskom Crvenom križu ili donacijama Hrvatskom Crvenom križu, a upute se mogu naći na internetskim stranicama Veleposlanstva Japana – http://www.hr.emb-japan.go.jp/.

Knjiga sućuti bit će otvorena za javnost u japanskom veleposlanstvu od 16. do 23 ožujka od 9 do 17 sati, osim subote i nedjelje, navodi se u priopćenju.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.