Marko Prpic/PIXSELL

DIREKTOR KOMUNALNE TVRTKE NABAVLJA LIMUZINU: OVE uvjete mora zadovoljiti ‘limeni ljubimac’!

Autor: dnevno.hr

Vijest o javnoj nabavi koji pomalo ‘bode u oči’, ovoga puta stiže iz Zaprešića, a radi se o kupnji službene limuzine. Komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. objavilo je jučer u narodnim novinama natječaj za novo službeno vozilo koje će biti namijenjeno direktoru te tvrtke Željku Majcenu.

Vozilo, prema navedenim specifikacijama iz natječaja objavljenog u Narodnim novinama, mora biti siva metalik limuzina s dizelskim motorom, snage 190 konjskih snaga, gumama od 18 cola i automatskim 7-stupanjskim mjenjačem, sve za procijenjenih 270.000 kuna, odnosno 340.000 kuna s PDV-om, piše Jutarnji list.

Uz to je propisano u natječaju da isporučeno vozilo mora imati pogon na sva četiri kotača, lakometalne naplatke na kotačima, radiouređaj sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir, kameru za vožnju unatrag te sustav za prepoznavanje umora vozača. Sam direktor Majcen za Jutarnji list je rekao da se radi o nabavi vozila po modelu “staro za novo” budući da je ono kojim se sada koristi – dotrajalo.

“Automobil je star devet godina, prešao je 190.000 kilometara i već me dvaput ostavio na cesti. Riječ je o vozilu modela Škoda Superb, a posljednja nabava odnosi se na istu kategoriju vozila”, rekao je Majcen izrazivši žaljenje što medije zanima samo vozni park, a ne i poslovanje komunalnog poduzeća sa 195 zaposlenih koje je 2016. godini imalo prihode od 51,3 milijuna kuna i 283.000 kuna neto dobiti.

Majcenu u menadžerskom ugovoru stoji da ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan, ali bez vozača. S obzirom na rezultate poslovanja poduzeća kojemu je na čelu, on ne smatra nabavu novog vozila rastrošnom jer, među ostalim, u procijenjenu vrijednost nabave ulazi i porez na automobil, piše Jutarnji List.

Sve se to poklopilo i s uvođenjem naplate parkinga u Zaprešiću. Oko te se teme u Zaprešiću već dulje vrijeme vode rasprave. Prvo je bilo rečeno da će se uvesti naplata, pa se od toga odustalo, a sad je donesena konačna odluka. Naplate će biti – i to od 1.1.2018. godine, prenosi TV Zapad.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.