DINKO BOGDANIĆ U JEKU NOVOG SKANDALA: Vrijeđao balerine na temelju nacionalnosti!

Autor: T. P.

"Splitski balet je multikulturna sredina čija ga nacionalna raznolikost, uz umjetničku izvrsnost, čini ansamblom visokih izvedbenih dosega te njegove plesačice i plesači ne smiju biti izvrgnuti ni jednom obliku diskriminacije. Svako neprimjereno ponašanje i postupanje bit će sankcionirano", istaknuo je Golovko.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Baleta splitskog HNK, Dinko Bogdanić, našao se u središtu novog skandala. Iz sindikata HNK Split ističu da je Bogdanić proteklih tjedana vrijeđao niz plesača, i dok su bili na sceni i tijekom vježbi. Vrhunac Bogdanićeva ispada navodno se dogodio na probi baleta “Orašar” kada je Rumunjki Alexandri Bertei dotični doviknuo da je “rumunjska ciganka”, uz popratne psovke. Balerina je uvredu prijavila intendantu Goranu Golovku koji pak ističe:

„Budući da je službeni postupak zaštite dostojanstva radnika još u tijeku, ne izlazim s komentarima vezanim uz ponašanje v. d. Ravnatelja Baleta, gospodina Dinka Bogdanića. Po završetku postupka predložit ću odgovarajuću mjeru Kazališnom vijeću HNK Split, koje se sastaje u petak, 18. prosinca, te o istoj potom obavijestiti javnost.”

Kako doznajemo iz HNK Split, na današnjem se sastanku s ansamblom Baleta HNK Split Bogdanić ispričao balerini Alexandri Bertea i svim drugim osobama rumunjske nacionalnosti zbog neprimjerenog komentara, shvaćenog kao uvreda na nacionalnoj osnovi.

Golovko je dodao da je splitski balet multikulturna sredina “čija ga nacionalna raznolikost, uz umjetničku izvrsnost, čini ansamblom visokih izvedbenih dosega te njegove plesačice i plesači ne smiju biti izvrgnuti ni jednom obliku diskriminacije. Svako neprimjereno ponašanje i postupanje bit će sankcionirano.“ Kakve sankcije očekuju v.d. ravnatelja Baleta splitskog HNK, tek ostaje vidjeti.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.