DEVASTACIJA O KOJOJ SVI ŠUTE! Upravo vam se odvija pred očima! Izvlače se milijarde

Autor: Iva Međugorac

Članovi braniteljske udruge Vidra, vrlo su aktivni, a fokus su pak u svojoj borbi protiv nepravde stavili na bjesomučnu sječu i devastaciju hrvatskih šuma, o čemu otvoreno progovaraju i na društvenim mrežama. Aktivisti i simpatizeri Zelenog odreda, još u sječnju organizirali su prosvjed protiv nekontrolirane sječe, pljačke i uništavanja hrvatskih šuma, a svoje su stajalište potkrijepili odlaskom na brojne šumske lokacije diljem Hrvatske, gdje su snimili i fotografirali posječene i opustošene šume. Te nemile prizore potom su javnosti prezentirali i na Facebook stranici, tijekom prosvjeda simbolično nazvanog Skrivena kamera zelenog odreda. Usprkos tome što ova ekipa nastoji upozoriti na nemile i zastrašujuće događaje koji se odvijaju u hrvatskim šumama, to među odgovornima nema pretjeranog odjeka jer svakodnevno snimaju nove lokacije koje su opustošene, a na kojima je do jučer rasla gusta šuma.

”Svjedočili smo devastaciji koju Hrvatske šume ne mogu više negirati.
Na Zrinskoj gori smo snimili lokaciju na kojoj se priprema teren za odlagalište nuklearnog otpada, a pojedini dijelovi nekad prekrasne, guste šume podsjećaju na pustinju. Na Žumberku se sječe također bez reda i struke. Prizori podsjećaju na Apokalipsu, a područja koja su pod strogom zaštitom EU opustošena su strojem financiranim iz fonda EU!!”,napisali su kasnije aktivisti Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra na svojoj Facebook stranici. Plodom nije urodio prosvjed ispred sjedišta Hrvatskih šuma, ali oni na tome nisu stali već su DORH-u podnijeli 13.kaznenu prijavu protiv Hrvatskih šuma, zbog sumnje u počinjenje velike pljačke, odnosno devastacije, a zatim i rasprodaje hrvatskih šuma. Kako navode u Zelenom odredu, sječa se više nego što raste, a prekomjerna sječa šuma jedna je od pet točaka njihove kaznene prijave. Zeleni je odred u svojim istragama došao i do zastrašujućih podazaka koji ukazuuju na organiziranu kriminalnu skupinu koja organizirano vuče milijarde na račun hrvatskih šuma,
”Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija je u proteklih 9 mjeseci skupio dovoljno dokaza i materijala pretvorenih u 400 stranica prijave koja je proslijeđena na DORH i Uskok, Pučkom pravobranitelju te institucijama EU.

Budući da je istekao rok za odgovor na Otvoreno pismo Premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, odlučili smo organizirati Prosvjed na Markovom Trgu s obzirom da se u krugu nalaze vladajuće institucije.
Na Prosvjedu će vam se obratiti voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgic, Gordana Pasanec te gost iznenađenja za prozvane institucije.
Objaviti ćemo nekoliko vrlo važnih informacija i prozvati odgovorne punim imenom i prezimenom.

Pozivamo sve građane, Stranke, Udruge, Inicijative, Zajednice te poznate osobe iz javnog života kojima je stalo da se zaustavi bjesomučna sječa ŠUMA i kriminal u kojem sudjeluje više Ministarstava, Privatnih i javnih tvrtki te vodećih političara u zadnjih 20 godina”, stoji u pozivu objavljenom na FB stranici Zeleni odred – Forum.
”Master plan rušenja šuma do nedavno se uspješno provodio upravo zato što na lokalnim razinama građani nisu bili svjesni njegovog cjelovitog obima. Tek kada je njihova sredina “došla na red” i kada je Zeleni odred na to ukazao mogli su tek tada uočiti stvarnu širinu i monstruoznost plana istrebljenja šuma na teritoriju cijele RH, stoji između ostaloga na FB stranici koja pomno bilježi devastaciju Medvednice, Samoborskog gorja, Žumberka, Bilogore, Kalnika, Zrinske gore, Like, Slavonije… i svih ostalih dijelova Hrvatske koji su iz dana u dan sve tužniji i sve ogoljeliji”, zaključili su i evidentno na tome ne misle stati, no pitanje je do kada će vladajući i predstavnici hrvatskih institucija šutjeti na ove nemile prizore i upozorenja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.