fbpx

Deseti dan kampanje: Tko radi u interesu Hrvatske?

Autor: Marko Ljubić

Opasna je zabluda opozicije da je Milanovićeva vlada neuspješna i nesposobna. Tko radi u „interesu svoje zemlje“, Vesna Pusić ili Kolinda Grabar Kitarović?

Ako Pupovac preuzme radijsku frekvenciju Radio Mariji, on je uspješan, a vlasnik Radio Marije neuspješan, ako Vlada proda hrvatsko oružje „sirijskoj oporbi“, uspješno je izvršila „savezničku“ zadaću, ali je oštetila hrvatski narod, ako Bauk donese Zakon o istospolnom partnerstvu, onda je to uspjeh za profesionalne homoseksualce, a neuspjeh hrvatskoga naroda, koji je na referendumu zauzeo sasvim suprotno stajalište. Ako Milanović ozakoni građanski odgoj, iza kojeg stoje međunarodne pedofilske strukture pod krinkom znanosti, to će biti njihov uspjeh, a razorni udar na hrvatsku tradiciju i vrijednote. Dakle, sve što je aktualna Vlada uradila, bilo je za nekoga uspjeh, a za nekoga neuspjeh. Pitanje je tko će nametnuti svoje ocjenjivačke kriterije, a prilika za to su izbori.

I oni koji su za homoseksaulne brakove i oni koji su za prirodan brak muškarca i žene kao temelja hrvatske obitelji, tvrde da govore u ime većine hrvatskoga naroda. To tvrdi i Vesna Pusić kad gura Hrvatsku u „Region“, prozivajući Predsjednicu koja je protiv toga, da radi protiv interesa „svoje zemlje“.

Tko je u pravu?


To pitanje je ključni pravac djelovanja razumne opozicije, kao što je tijekom cijeloga mandata, a pogotovo u tijeku kampanje zadaća objektivnih medija i novinara s elementarnim kodeksom profesionalne etike i minimumom znanja, bila mjeriti i vrednovati efekte Milanovićeve vlasti. Toga nije bilo, neće biti ni tijekom kampanje, što je dodatni uteg i obaveza opozicije, ali okolnosti se ne mogu mjenjati preko noći. Takve su kakve su.

S tog stajališta izrazito je nerazumno i loše Milanovićevu vladu nazivati neuspješnom i nesposobnom. Što god su uradili, oni su namjerno i ciljano uradili. Njihov politički cilj nije bio udovoljiti hrvatskome narodu, već željama svojih birača.

Ako aktualna predizborna kampanja ne uspije pred svakoga čovjeka u Hrvatskoj iznijeti jasne argumente o različitim ciljevima političkih takmaca, bit će to veliki neuspjeh opozicije, jer će ključna javna poruka biti da su svi isti. U tom slučaju se ne mjenja postojeću vlast.

Oporbi i Karamarku je presudno, kao i Milanoviću, uvjeriti onaj milijun i pol ljudi, koji u Hrvatskoj već duže vrijeme ne izlaze na izbore, da izađu na birališta ili ostanu kod kuće. Onaj tko želi podupirati Pupovca, da nastavi slaviti pokolj nad hrvatskim narodom u Srbu ili Oluju obilježavati kao zločin, nastojat će ostaviti većinu ljudi doma, onaj tko to želi promjeniti reći će ljudima da ne može bez njihovog dolaska na birališta. I jedni i drugi bi se morali izjasniti o tim pitanjima, jer to je temelj svakoga programa, a ne brojke, a mediji bi ih trebali natjerati na to. Onaj tko nema odgovor na izravno pitanje vara naciju jednako kao i novinar koji to ne pita, jer ne želi javnu provjeru stoji li hrvatska većina iza njegove politike.

Autor:Marko Ljubić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.