fbpx

Deset obitelji dnevno ostaje bez doma: Do 2020. godine 90 posto Hrvata ostat će bez svega!

Autor: Damir Kramarić

Sve veći vanjski dug država naplaćuje sve većim većim porezima, novim porezima i inflacijskim porezima, to jest poskupljenjima. To je spirala smrti kojoj je nemoguće uteći. I kad nam otmu svu imovinu, država može zatvoriti banke kao u Cipru, te građanima oteti i njihove štedne uloge – predviđa Dinko Bartulović iz pokreta Zajedno.

Mnogi mediji jučer su objavili da je u Hrvatskoj pred bankrotom čak 15 tisuća građana, odnosno da čak deset obitelji dnevno ostaje bez svog doma. Hladno su još konstatirali da je broj ovrha nad nekretninama u vrlo kratko vrijeme porasao za čak 500 posto!

Kako te doslovce apokaliptične brojke na terenu vide i osjete članovi nevladine udruge ‘Živi zid’, koji su svojim tijelima često u zadnje vrijeme spašavali mnoge očajne obitelji od deložacija, upitali smo Ivana Pernara, jednog od osnivača ‘Živog zida’ i predsjednika stranke Savez za promjene.

Pernar: Zbog eksplozije deložacija ne stižemo pomoći svima!


– Doista se u zadnje vrijeme dogodila prava eksplozija deložacija, zbog čega ne uspijevamo pomoći svima koji nam se obraćaju. Javlja nam se toliko ljudi, da bi trebali trčati na dvije deložacije dnevno. No, svima ne možemo i ne stignemo pomoći. Prva slijedeća nepravedna, odnosno posve kriminalana deložacija koju ćemo pokušati spriječiti, je nad Miljenkom Pandakovićem iz Držićeve 68 B, a deložacija bi se trebala održati u nedjelju 5. svibnja – kaže Ivan Pernar, predsjednik Saveza za promjene i aktivist Živog zida, kojega je policija uhitila nakon nedavnog neuspjelog pokušaja deložacije zagrebačke obitelji Frlan (kasnije su obitelj deložirali potajno, ne najavivši im datum deložacije?!).

Ovaj užasavajuće uzlazni trend broja ovrha i prisilnih deložacija podsjetio nas je na mračne prognoze Dinka Bartulovića, čelnika ekonomskog pokreta Zajedno, koji je u intervjuu objavljenom na ovom portalu u prosincu prošle godine u tekstu pod naslovom ‘Znamo da ‘elite’ 2013. kreću u preuzimanje sve imovine hrvatskog stanovništva’ kazao da će u periodu od 2013. do 2019. 'elita' za male novce preuzeti svu imovinu hrvatskih građana. Pojasnio je da ih na to upozoravaju kretanje kamata na obveznice, porezni zakon, ovršni zakon, broj nezaposlenih i broj blokiranih građana!

Događaji koji su nakon toga uslijedili, Bartulovićeva su mračna predviđanja posve potvrdili.

Bartulović: Narodna banka novac kreira 15 puta skuplje nego do 1994. godine

– Predvidjeli smo da će do 2020. godine 90 posto ljudi u Hrvatskoj ostati bez krova nad glavom, odnosno bez sve svoje imovine, a ta predviđanja se, nažalost, posve ostvaruju. Dogodit će se to zato jer država sve veći vanjski dug naplaćuje sve većim poreznim opterećenjima, odnosno većim porezima, novim porezima i inflacijskim porezima, to jest poskupljenjima. To je spirala smrti koja nema kraja i kojoj je, u ovakvim okolnostima, nemoguće uteći. I kad nam otmu svu imovinu, država može zatvoriti banke kao u Cipru, te građanima oteti i njihove štedne uloge! Ovaj crni scenarij moguće je spriječiti jedino poništenjem cjelokupne kriminalne pretvorbe i privatizacije te deblokadom Hrvatske narodne banke. Jer ta navodno 'narodna' banka nakon blokade 1994. godine kreira novac 15 do 20 puta skuplje nego dotad, zbog čega narod i ostaje bez svog svojeg profita. Hrvatska narodna banka to čini po istom modelu, odnosno zakonu, kojeg je prva uvela nacistička Njemačka 1932. godine. Jer kad Linić izdaje obveznice Republike Hrvatske i tako se zadužuje u inozemstvu, on u stvari zalaže budući rad hrvatskog naroda! Rejting agencije, međutim, ocjenjuju da je taj budući rad u stvari smeće. To znači da se iz dužničkog ropstva nećemo izvući bez totalne rasprodaje sve državne, ali i privatne imovine – pojašnjava Dinko Bartulović, ekonomist, dopredsjednik te osnivač ekonomskog pokreta Zajedno, koji potom nudi i moguće rješenje problema.

Moguće rješenje je poništenje pretvorbe i deblokada HNB-a
– Jedino moguće rješenje je da narod preglasa sve vlade od 1990. do danas, jer su sve vlade vodile istu politiku rasprodaje hrvatskih dobara i beskonačnog zaduživanja zemlje. Sada tako prodaju Croatia osiguranje, Hrvatsku poštansku banku, Croatia airlines i druge tvrke koje je država nelegalnom pretvorbom otela od naroda. Revizija pretvorbe i privatizacije koju je provela Šima Krasić je pokazala da su tvrke i banke privatizirane sa svega dva posto potrebnog novca, odnosno s 20.000 kuna plaćano je nešto što vrijedi 1,5 milijuna kuna (1.500 000 kuna tržišne vrijednosti procijenjeno je na 1.000 000 kuna vrijednosti, a prodavano je za 20.000 kuna vrijednosti)! Nakon te pljačke narodne imovine, svega 260 obitelji danas posjeduje 40 milijuna eura gotovine i oni će tim novcem kupovati stanove iz kojih se deložiraju osiromašeni građani. Kupit će ih kad im padne cijena, te se tako i dodatno obogatiti. Sve to smišljena je akcija kako bi Hrvati ostali bez svega i kako bi bili prisiljeni u budućnosti raditi samo za najamnine, a stanove će im iznajmljivati upravo ovi koji su ih i opljačkali – pojašnjava Bartulović, te dodaje da Slavko Linić Republiku Hrvatsku trenutno u inozemstvu zadužuje uz 6 posto kamate, a to zaduženje troši samo za otplatu dijela kamata na dug, dok dospjeća duga oročava do kraja svog mandata, po nepoznatoj kamati.

'Porez na nekretnine sve građane će doslovce poubijati!'

– Hrvatska ne može otplaćivati čak ni kamate na dug, a o glavnici da i ne govorimo. Linić zato stalno traži reprogram duga, što znači da mi svakim danom srljamo sve dublje u bezdan. Zato se i uvode novi porezi, zato se povećavaju postojeći porezi, zato se uvodi porez na nekretnine koji će doslovce sve građane poubijati. Zato, uostalom, poskupljuje plin, struja, voda, javni prijevoz i sve ostalo. Ta poskupljenja nisu ništa drugo do inflacijski porez, koji se također uvodi zbog sve većeg vanjskog duga, te zbog potrebe države da plati dio kamata na dug. A budući da je taj dug sve veći i pritisak na građane strahovito brzo raste – pojašnjava dopredsjednik pokreta Zajedno, koji na kraju ističe da se cijela ta smrtonosna klopka može spriječiti u Saboru, gdje je s dvije trećine glasova zastupnika moguće poništiti kriminalnu pretvorbu i privatizaciju, te deblokirati Hrvatsku narodnu banku, koja potom bez kamata može kreditirati hrvatsko gospodarstvo i tako omogućiti oporavak zemlje.
Dinko Bartulović zamolio nas je na kraju da objavimo web adresu pokreta Zajedno, koji se zalaže za poništenje pretvorbe i privatizacije, te za deblokadu Hrvatske narodne banke.

>>> Znamo da 'elite' 2013. kreću u akciju preuzimanja sve imovine hrvatskog stanovništva!

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.