DELOŽACIJA U POSEDARJU GOTOVA: RBA uzela domove obiteljima!

Autor: A. Pranjić

Jednu zgradu su zauzeli, uskoro će drugu, navode iz Živog zida

14:20 Deložacija je dovršena, RBA štakori su ušli u posjed, javljaju iz Živog zida

12:09 U tijeku je zauzimanje druge zgrade u kojoj su trenutno 3 obitelji koje će biti izbačene na ulicu

11:45 Sud odbija pokazati zaključak o ovrsi

11:30 Jednu zgradu su zauzeli, uskoro će drugu, navode iz Živog zida

DELOŽACIJA HRVATSKOG BRANITELJA: Kordoni policije kao na utakmicama!

Tužna je sudbina hrvatskih branitelja. Osim što su ginuli za Domovinu sada ih se šikanira kao građane drugog reda. I dok hrvatski ratni vojni invalidi u zagrebačkoj Savskoj već četvrti tjedan prosvjeduju, u Posedarju kraj Zadra priprema se deložacija hrvatskog branitelja Nenada Koljaje. Naime, Koljaja je zapao u probleme kada je prije osam godina ugovorio kredit s jednom zadrugom iz Graza.

Nakon što je dobio oko milijun eura u Posedarju je započeo graditi dvije zgrade s 40-tak apartmana. Kamate su počele rasti, prodaja nije išla, a Koljaja je predložio da kvadrate podijele na pola-pola (tvrtki i kreditnoj zadruzi). Novi direktor zadruge nije ispoštovao dogovor. Prije desetak dana trebala je biti ova deložacija, ali su je aktivisti udruge Živi zid spriječili te je ona odgođena.




Ispred apartmana nalazi se kordon policije, iz Živog Zida navode kako se čini kao da je utakmica. 

Kako je javio Živi zid od večernjih sati djelatnici MUP-a su okupirali sve prilaze Posedarju, a članovi Koljajine obitelji ne mogu pristupiti u stan u kojem žive.

Nenad Koljaja pozvao je svoje suborce, hrvatske branitelje, u obranu dostojanstva hrvatskog čovjeka. Postupak Općinskog suda u Zadru i djelatnika MUP-a pokazuje da ovo nije zaštita prava, već zaštita kriminala i bezakonja u RH.




Naime, u ovu zgradu su useljeni branitelji, socijalni slučajevi i druge potrebite osobe kojima su Nenad Koljaja i Živi zid omogućili da usele bez naknade stanarine a prijeti im nasilno iseljenje i gubitak svakog dostojanstva.

Tereza Dedaković, supruga legendarnog vukovarskog zapovjednika Mile Dedakovića Jastreba stat će uz Živi zid kako bi pomogla spriječiti deložaciju u Posedarju.

 

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.