Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

DELOŽACIJA MAJKE MIJE BEGOVIĆ Vlasnici stana: ‘Zakon ne vrijedi, oštetila nas je za 70 tisuća eura’

Autor: dnevno.hr

Majka Mije i Ene Begović, 83-godišnja Tereza Begović izbačena je iz  u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćeri Ene kao zaštićena stanarka.

Jedini trag u Deželićevoj da je Tereza Begović stanovala je papir zalijepljen u hodniku, koji obavještava susjede da će se u sljedećem razdoblju stan na četvrtom katu “u kojem je bespravno stanovala Tereza Begović” adaptirati, piše Jutarnji list, a potpisnik zalijepljenog papira je “vlasnik i posjednik stana Zoran Lazić”.

Sin Zorana Lazića pokazao je vlasnički papir i rekao kako je to sve što je potrebno kako bi se objasnila novonastala situacija.

“To je apsolutno nebitno. Vlasnički list je tu i to je sve”, objasnio je sin vlasnika.

“Gospođa Begović je moju obitelj i bivše vlasnike stana tijekom svih ovih godina bespravnog boravka u stanu oštetila za oko 70 tisuća eura jer za život u njemu nije plaćala apsolutno nikakvu stanarinu”, dodao je Lazić i objasnio kako zakon o zaštićenim stanarima na koje se poziva obitelj Begović više nije na snazi.

“Ne postoji ništa što bi moglo osporiti naše pravo na korištenje ovoga stana,” ustvrdio je sin vlasnika.

“Rekao sam, neka Mia Begović, ako želi, dođe kampirati ispred stana, osigurat ću joj i vreću”, ispričao je Lazić pozivajući se na incident kada je Mija Begović prije nekoliko godina bila prisiljena kampirati pred svojim stanom u zagrebačkoj Masarykovoj ulici.
Lazić proglašava neistinitima optužbe da Terezi Begović nije dozvolio da uzme svoje osobne stvari i uspomene.

“Begović je pokupila ono najosnovnije iz stana – novac, nakit i rublje. Rekao sam im da imaju rok od sedam dana da dođu pokupiti sve svoje stvari. Ako se ne pojave, unajmit ćemo neko skladište na mjesec dana. Ako se i do tada ne pojave, bacit ćemo ih ili s njima napraviti nešto drugo”, kazao je sin vlasnika, piše Jutarnji list.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.