Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

DEČKO KOJI ĆE ZAMIJENITI OBERSNELA: Životopis mu vrvi zanimljivostima

Autor:

Novoizabrani predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je nedavno gostovao u Rijeci najavio je kako njegova stranka i službeno iz toga grada počinje kampanju za lokalne izbore.

Prema njegovim riječima, Rijeka je najbolji pokazatelj kako se može voljeti i voditi grad na ispravan način.

Kao što je poznato, Rijeku dva desetljeća ‘vodi i voli’ najdugovječniji hrvatski gradonačelnik Vojko Obersnel, kojemu je ovaj mandat ujedno i posljednji na čelu grada pa je slijedom toga najveća oporbena stranka ovih dana bila primorana predstaviti Obersnelova nasljednika, ujedno svojega kandidata za riječkog gradonačelnika.

Radi se o Marku Filipoviću, kojemu će leđa čuvati njegova zamjenica Sandra Krpan. Zahvalivši se Obersnelu i šef Grbin najavio je novo vrijeme za stranku koju je nedavno preuzeo. “Siguran sam da će do svibnja, kada će Marko Filipović postati gradonačelnik Rijeke, nastaviti djelovati na taj način”, rekao je Grbin dodajući da Filipovića i Krpan očekuje velika odgovornost nakon pobjede na lokalnim izborima jer se od njih očekuje da Rijekom nastave rukovoditi kao otvorenim i modernim gradom.

“Vjerujem da smo ovom konferencijom završili nagađanja u javnosti i da i najnevjerniji Tome mogu odahnuti i prihvatiti činjenicu da se više neću kandidirati za gradonačelnika”, kazao je Obersnel koji puni 64 godine pa je stoga u riječkom SDP-u na djelu smjena generacija. Filipović je inače predsjednik Gradske organizacije SDP-a te zamjenik gradonačelnika, dio iskustva stjecao je i u privatnom sektoru što je istaknuo kao svoju prednost i nadu za još bolju suradnju s riječkim poduzetnicima.
Službena biografija kaže da je Filipović rođen u Rijeci 1980.godine, a osim toga riječ je o inženjeru građevinarstva te članu Hrvatske gospodarske komore inženjera građevinarstva i Društva građevinskih inženjera. Do izbora za zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke bio je zaposlen kao nadzorni inženjer u Institutu IGH. Osim aktivnosti u raznim županijskim i gradskim odborima, od 2005. – 2009. bio je član Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, da bi 2009. postao gradski vijećnik te predsjednik Odbora za gospodarstvo i razvoj Gradskog vijeća Grada Rijeke.

U Forumu mladih SDP-a Hrvatske obnašao je dužnost međunarodnog tajnika od 2008. – 2010. Tijekom istog razdoblja bio je i član Nadzornog odbora International Union of Socialist Youth. U okviru političkog angažmana pohađao je mnoge međunarodne edukacijske i druge skupove te političke škole. Od 2012. član je Glavnog odbora SDP-a. Njegova kolegica Krpan  potpredsjednica je riječke Gradske organizacije i gradska vijećnica.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.