Foto: Davor Pongracic / CROPIX

DARKO HORVAT O KOLEGI KUŠČEVIĆU: Još nije bilo polemike u Predsjedništvu HDZ-a o njemu

Autor: Dnevno

Ministar gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i obrta Darko Horvat u Novom danu za N1 komentirao je i slučaj Lovre Kuščevića.

Na pitanje da komentira ono što se događalo proteklih dana, USKOK-ove istrage Lovre Kuščevića i Gorana Marića i je li to veliki problem za HDZ, ministar Horvat je rekao kako su ga već par puta pitali isto pitanje, ali kako ne želi komentirati procese koje vode hrvatske institucije.

“Ne samo da ruši ugled HDZ-a nego uopće koncepta politike i političke aktivnosti, ali nemojmo se dovoditi u situaciju da komentiramo procese koje vode hrvatske institucije. Ja u hrvatske institucije vjerujem, ja čekam njihove rezultate. Tek kad budu na stolu, moći ćemo konkretno reći o čemu se radi.”

Upitan da komentira koliko vjerodostojnim smatra objašnjenje Lovre Kuščevića da ona sporna fotografija nije fotografija Ante Pavelića, već njegovog djeda ili pradjeda, ministar Horvat je rekao kako je “kolega Kuščević imao malih problema oko te verbalne komunikacije s hrvatskom javnosti i mislim da je tu možda malo pogriješio, možda je trebao komunicirati na jedan drugačiji način. U ovom trenutku predmetna izjava, možemo o njoj polemizirati, ali pustimo da vidimo je li to u stvarnosti bila njegova izjava ili je opet došlo do određenih insinuacija, određenih komentara koji nisu izvorno njegovi.”

Na pitanje smatra li da bi Andrej Plenković ili HDZ trebali na bilo kakav način reagirati ispostavi li se da se uistinu radi o fotografiji Ante Pavelića, ministar Horvat je odgovorio: “Komentiramo postupke hrvatskog premijera u zadnjih možda nekoliko mjeseci. Hrvatska ga javnost doživljava kao nekoga tko je konačno počeo čvrstom rukom voditi stranku i državu i vjerujte mi da će gospodin Plenković pravovremeno odreagirati bude li potrebe i na ovo što se događa oko kolege Kuščevića.”

Također je istaknuo kako “neće biti nikakvih ishitrenih postupaka koji neće biti odlučeni na stranačkim tijelima,” a na sastanku Predsjedništva HDZ-a “nije bilo polemika niti teme oko Lovre Kuščevića”.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.