Foto: Paun Paunovic / CROPIX

ĐAPIĆ ZA DNEVNO SVE OTKRIO! Kolinda je izgubila dobivene izbore: Ovo joj se nije smjelo desiti! Tko joj je smjestio?

Autor:

Kao kandidat na predsjedničkim izborima u prvom je krugu sudjelovao i predsjednik stranke Desno, Anto Đapić, koji danas pak u razgovoru za naš portal progovara o inauguraciji Zorana Milanovića, ali i njegovoj prethodnici Kolindi Grabar-Kitarović.

”Što se tiče Predsjednice, ostat će upamćena kao prva žena na čelu države koje je imala i vrlo dobrih inicijativa. Jedna od njih odvila se u početku mandata kada je izbacila Titovu bistu iz Ureda, što je bio snažan simbolički potez. Na žalost nije dalje nastavila na tome tragu, na demontiranju te ostavštine koja je ovih dana eskalirala u Rijeci”, tvrdi Đapić, dodajući da Grabar-Kitarović nije iskoristila dobar zamah s kojim je krenula.

Kao jedan od kvalitetnijih poteza naš sugovornik navodi i Inicijativu tri mora. ”Pitanje je što će sada biti s tom Inicijativom koja je bila dobra alternativa prema EU-u da se više vežemo uz zemlje koje su nam i povijesno bliže od starih članica. Grabar-Kitarović napravila je dobru promidžbu Hrvatske u svijetu i tu je možda i više napravila nego na unutarnjem planu”, smatra Đapić te pojašnjava kako je Grabar-Kitarović izgubila dobivene izbore. ‘

‘To se dogodilo zbog odnosa unutar HDZ-a, zbog njenih grešaka i gafova, tako se izbori ne smiju izgubiti”, misli pa dobacuje kako je ipak Milanovićeva pobjeda čista, dok je i inauguracija nalik onoj kakvu je nagoviještao kroz kampanju.

”S puno manje glamura i sjaja, time pokazuje jedan novi pravac. Što će to biti, pokazat će vrijeme. Izbor savjetnika, prema ovome što vidimo, je pristojan, smatram da Milanoviću treba dati šansu. Ne sviđaju mi se napadi na njega s desnice, birači su odlučili, dobio je legitimitet i treba vidjeti što može napraviti, a najveće minsko polje u koje može ući su ideološke podjele na tragu onih koje zagovaraju Stazić, Ostojić, Jovanović i slični”, konstatira naš sugovornik te savjetuje Milanoviću da izbjegne radikalizaciju na ideološkom polju.

Njegove poteze valja pomno pratiti, ali mu također valja dati i vremena da pokaže što smjera, zna i umije. Kada je u pitanju suradnja s Plenkovićem, naš sugovornik stava je da bi ona ipak mogla biti korektna. ‘

‘Mislim da će dobro surađivati, slični su po odgoju, godinama, iskustvu, uostalom već su surađivali, dijele dosta zajedničkih vrijednosti koje”, nabraja Đapić, dodajući da je Ustav jasan te da će se kompromis među dvama državnicima ipak morati pronaći.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.