Danas žestoko agitira za Karamarka i Kolindu, kao što je nekoć za Tuđmana, Pašalića, Sanadera i Jadranku!

Autor: Miroslav Medić / 7Dnevno / 12. prosinca 2014.

Ćiro je svojedobno podržavao Ivića Pašalića, a u izbornoj kampanji na 7. saboru HDZ-a 2002. žestoko je agitirao za Tuđmanovog najomiljenijeg savjetnika, a protiv Snadera. Čak je u opticaj pustio i priču da su mu lopovi provalili u njegov sef u hotelu Westin (tada se zvao Intercontinetal), te mu ukrali 100 tisuća DEM i Tuđmanovo pismo s političkom oporukom, koje je poglavar osobno napisao prijatelju Ćiri. U tom pismu, Tuđman je detaljno obrazložio Ćiri zašto nakon njegove smrti na mjesto predsjednika HDZ-a mora doći dr. Ivić Pašalić. A kada je Sanader pobijedio Pašalića, Ćiro je brzo presvukao dres i priklonio se pobjedniku. Kako tada tako i sada

“A Kolinda, čovječe božji, što je pametna, a što je lijepa – u pi… materinu!”, ushićeno je izjavio legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u subotu 6. prosinca ove godine na tribini u povodu obilježavanja 15. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, u prepunoj dvorani splitskog HNK.

No, prije toga Ćiro je evocirao uspomene na prvog hrvatskog predsjednika kojim je bio fasciniran: “Bio je duša od čovjeka. Istina, mene je izmaris’o nekoliko puta, ali to su uvijek bile ćuške iz ljubavi. Ova Hrvatska nema duh kakav je on priželjkivao, ali s Karamarkom i Kolindom doći će na svoje”, rekao je Ćiro i prisjetio se svog prijateljstva s ocem Tomislava Karamarka. “U njemu sam vidio jedinog nasljednika Franje Tuđmana”, ushićeno je izjavio Ćiro, uz gromoglasne ovacije prisutnih, među kojima su bili, uz Karamarka i Kolindu – Nikica Valentić, Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Igor Zidić, te brojni drugi pobornici lika i djela dr. Franje Tuđmana.

Nakon ovih Ćirinih izjava cinici će reći da se naš najtrofejniji nogometni trener okreće kako vjetar puše, jer je svojedobno bio veliki pobornik bivše premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, za koju je agitirao i u svibnju 2012. godine na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a, a protiv Karamarka. Prisjetimo se samo kako se Ćiro 4. svibnja te godine, za vrijeme gostovanja tadašnje predsjednice HDZ-a na Soundset plavom, telefonski uključio u emisiju i sasuo hvalospjeve na račun bivše premijerke.

Ćiro: “Da nema Kosor, ne bi bilo ni EU!”

“Naša Jadranka se pokazala velikom. Dragi moji prijatelji, da nema Kosor, ne bi bilo ni EU, ni početka uništavanja najvećeg zla – korupcije. Ona je neokaljana i čista ličnost”, rekao je Ćiro, na što mu je voditelj rekao da zvuči – zaljubljeno. “Ja dozvoljavam da sam zaljubljen, ali to nije razlog da ne budem objektivan. Nemate pravo ne biti za Jadranku Kosor. Da je usamljena, ne. Ona je jedna hrabra žena koja će se i dalje boriti. Ako me ne budeš voljela, ubit ću te”, našalio se na kraju Ćiro.

Nedugo potom njegova ljubimica Jadranka izgubila je na unutarstranačkim izborima za predsjednicu HDZ-a i ubrzo došla u sukob sa čelništvom stranke koju je predvodio novoizabrani predsjednik Tomislav Karamarko. U to vrijeme, dakle samo nekoliko mjeseci poslije unutarstranačkih izbora, u HDZ-u se vodio pravi rat oko broševa. HDZ je, pisali su mediji, stranačkim novcem kupio nakit koji je, dok je bila predsjednica stranke, nosila Jadranka Kosor, koja inače obožava broševe. Navodno, HDZ nakon primopredaje vlasti nije mogao taj nakit naći u prostorijama stranke, pa je izbila poznata afera “Broš”. Jadranka Kosor je tvrdila da joj podmeće novoizabrano vodstvo stranke na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

U tim teškim tenutcima za bivšu premijerku, Ćiro je priskočio u pomoć. Sa svojom dugogodišnjom prijateljicom, Ćiro se 26. rujna 2012. godine (nakon što su u jednom kafiću u središtu Zagreba popili kavu i slikali se za medije), odšetao do obližnje zlatarnice i kupio joj broš koji je sama izabrala u obliku bejzbolske palice. Time je Ćiro Blažević poslao jasnu poruku čelniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je nedugo potom njegovu ljubimicu Jadranku izbacio iz HDZ-a, baš kao što je ona prethodno učinila sa svojim “ljubimcem” Ivom Sanaderom.




“Napiši sine – Jadranka Kosor je spasiteljica Hrvatske!”

A kada je gospođa Kosor 1. srpnja 2009. zasjela u Ivinu fotelju, Ćiro je zasjeo u izbornički stolac reprezentacije BiH. Krajem kolovoza te godine, kada su novinari Neta nazvali Ćiru raspitujući se za svinjsku gripu koja je pogodila njegovu momčad, u pozadini su začuli prepoznatljiv ženski glas. Radilo se, naravno, o Jadranki Kosor kod koje je Ćiro svratio u audijenciju.

Poznati trener odmah je odbacio insinuacije o bolesti svojih igrača i temu vješto okrenuo na prijateljstvo s novom premijerkom. “Sine, napiši da je Jadranka Kosor najdivnija osoba i spasiteljica Hrvatske. Samo nas ona u ovom trenutku može izvući iz krize”, ispalio je Ćiro i dodao da je “prosto zaljubljen u šeficu države i svoje stranke”. Ćiro je odmah dodao kako je to “stranačka ljubav”, što je izmamilo Jacin grleni smijeh.




A dvadesetak dana ranije, točnije 8. kolovoza 2009. godine, bivši premijer Ivo Sanader, dakle mjesec dana nakon što se povukao sa svih političkih funkcija u Hrvatskoj, iznenada je hospitaliziran u zagrebačkoj klinici Jordanovac, specijaliziranoj za plućne bolesti, pod sumnjom da je obolio od opasne legionarske bolesti. No, liječnici su nakon detaljnih pretraga obznanili da bivši premijer ima klasičnu upalu pluća, ali su njegovi prijatelji i stranački kolege bili zabrinuti, plašeći se da se tu ipak radi o nekoj težoj bolesti. Među najzabrinutijima bio je “trener svih trenera”, Ćiro Blažević, koji je tom prigodom, vidno shrvan, izjavio:

Podržavao Pašalića, a onda se priklonio pobjedniku Sanaderu

“Nisam pokušao doći do bivšeg premijera i stranačkog šefa, mog prijatelja, ali vjeruj mi da strepim. Nemam uvida od čega je obolio, ali bojim se, sine, da ovog trenutka nitko točno ne zna o čemu je riječ. Solidaran sam s tim velikim čovjekom”, kazao nam je Ćiro Blažević. Samo dvije godine ranije, točnije 23. studenoga 2007. legendarni trener je u izbornoj noći nakon parlamentarnih izbora ushićeno izjavio da je sretan što je Sanader pobijedio Milanovića. “Hrvatska je spašena, sine”, doslovce je rekao Ćiro u Muzeju Mimara gdje se slavila izborna pobjeda HDZ-a.

No, vratimo li se malo u povijest, prisjetit ćemo se da Ćiro nije bio nimalo sretan 22. travnja 2003. godine na 7. saboru HDZ-a kada je Ivo Sanader, u srazu s dr. Ivićem Pašalićem, izabran za predsjednika HDZ-a. Naime, Ćiro je tada zdušno podržavao Ivića Pašalića, pa je u toj izbornoj kampanji žestoko agitirao za Tuđmanovog najomiljenijeg savjetnika. Čak je u opticaj pustio i priču da su mu lopovi provalili u njegov sef u hotelu Westin (tada se zvao Intercontinetal), te mu ukrali 100 tisuća DEM i Tuđmanovo pismo s političkom oporukom, koje je on osobno napisao prijatelju Ćiri.

U tom pismu, Tuđman je detaljno obrazložio Ćiri zašto nakon njegove smrti na mjesto predsjednika HDZ-a mora doći dr. Ivić Pašalić. A kada je Sanader sa samo 93 glasa više pobijedio Pašalića, Ćiro je brzo presvukao dres i priklonio se pobjedniku.

Tomo, čuvaj se Ćirinih hvalospjeva

Od tada, pa sve do Sanaderove abdikacije 2009., Ćiro je o njemu govorio u – superlativima. No, kada je Sanader završio iza rešetaka, Ćiro mijenja ploču i u veljači 2013., za jednog je gostovanja u Splitu pred novinarima osuo paljbu po svom prijatelju i velikom čovjeku koji je svojedobno, po njegovim tvrdnjama, spašavao Hrvatsku.

“Još uvijek bih bio trener Hajduka da me niste potjerali”, zagrmio je Ćiro. Ali, nisu ga potjerali novinari, već Branko Grgić, tadašnji predsjednik Hajduka, objašnjavali su prisutni novinari. “Ma, koji Grgić, on je bio Sanaderov pijun. Mene je Sanader potjerao iz Hajduka”, grmio je Ćiro.

Sličnu sudbinu doživjela je i njegova bivša mezimica Jadranka Kosor, s kojom se Ćiro prestao družiti i slati joj ljubavne poruke, otkako je shvatio da je, poslužimo se njegovim riječima – “politički popušila”. Nepogrešivo je procijenio da je bolje biti uz skute pobjednicima, nego žalovati s poraženima.

Zato danas žestoko agitira za Karamarka i Kolindu, kao što je nekoć za Tuđmana, pa Pašalića, Sanadera i Jadranku. Za koga će agitirati na narednim izborima, to samo nebo zna. Zato, gospodine Karamarko, pamet u glavu i ne vjeruj Ćiri ni kad ti hvalospojeve dijeli!

Autor:Miroslav Medić / 7Dnevno / 12. prosinca 2014.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.