Danas najtopliji dan u godini, sutra jako nevrijeme s grmljavinom

Autor: M.M.

Četvrtak će donijeti nastavak vrućina, a ponegdje bi to mogao biti i najtopliji dan u godini! Do subote temperature će u središnjoj Hrvatskoj pasti za čak 20-ak stupnjeva

I danas nas očekuje sunčano i vrlo vruće vrijeme, dok sutra slijedi promjena vremena – osvježenje s kišom.
Temperature će se danas penjati i do 40 stupnjeva, a u nekim mjestima četvrtak bi mogao biti najtopliji dan u 2013.

Prvih naznaka promjene vremena bit će popodne u gorskim dijelovima Hrvatske gdje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. U petak će jutro biti oblačno, dok će kasno poslijepodne i navečer biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti obilniji. Moguće je i olujno nevrijeme s tučom i pojačanim vjetrom.

Temperature će se u petak kretati ujutro između 18 i 23, a tijekom dana između 33 i 38 stupnjeva. Hladnije će biti kasno poslijepodne i navečer. Od četvrtka do subote temperature će u središnjoj Hrvatskoj pasti za čak 20-ak stupnjeva, javlja Crometeo.hr.

Osim mnogima željenog osvježenja i kiše, bitno je naglasiti da je zbog pregrijane površine tla i dolaska vrlo nestabilne zračne mase, osobito na zapadu zemlje i sjevernom Jadranu moguće jako nevrijeme!

Dok će neki zapadni dijelovi zemlje dobiti jake oborine, drugdje možda ne padne ni kap kiše. Pad temperature bit će najmanje izražen u Dalmaciji.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.