Facebook Dalibor Šolaja

DALIBOR ŽELI ŽIVJETI! Njegovi sinovi žele vidjeti svoga tatu zdravog!

Autor: Dnevno

U Bjelovaru će ovoga tjedna biti održana akcija upisa u Hrvatski registar Zaklade Ana Rukavina. Inicirala ju je Jasmina Ratnik Šolaja, čiji je suprug Dalibor prije nekoliko mjeseci obolio od akutne mijeloične leukemije te mu je hitno potrebna transplantacija koštane srži, a njegov povratak iz bolnice nestrpljivo čekaju Noa (8) i Fran (5).

“Nažalost, odgovarajućeg donora u Hrvatskom registru nema, a dok čekamo pretragu međunarodnih baza, zaključili smo kako ne bi bilo loše u našem gradu pokušati organizirati akciju. Tko zna, možda se baš ovdje nađe netko tko će moći pomoći Daliboru”, priča nam Jasmina za Zvono.eu.

Bjelovarčani ponovno mogu dati krv na tipizaciju i upisati se na listu potencijalnih donora koštane srži, čime mogu spasiti život drugima. Dalibor, zbog kojega je i pokrenuta akcija, rezultate će čekati na zagrebačkom Rebru, gdje je završio s trećim ciklusom kemoterapije. Unatoč teškoj bolesti, optimizam ga ne napušta.

“Vjerujem da će sve biti u redu i nadam se da će se upisu odazvati velik broj Bjelovarčana. Čak i ako se ne pronađe odgovarajući donor za mene, možda se pronađe za nekoga drugoga u Hrvatskoj ili svijetu. To bi mi bilo drago”, kaže Dalibor.

Dolazak u prostorije Crvenog križa, ovog četvrtka od 10 do 12 sati, već su najavili njegovi brojni prijatelji i članovi obitelji. Uvjereni su kako će se za njihova Garu, kako ga zovu, donor pronaći i kako će im se uskoro iz bolnice vratiti još snažniji nego prije.

“Postupak je vrlo jednostavan, sastoji se od popunjavanja pristupnice i kratkog upitnika, a uzima se samo šest mililitara krvi koja potom ide na tipizaciju na KBC Rebro. Time ulazite u nacionalni registar, čime jednoga dana nekome možete spasiti život“, kaže Marija Stapar Zrile, koordinatorica za medije i akcije Zaklade Ana Rukavina.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.