fotoL: dalicom

ĐAKIĆ MLAĐI OTKRIO KAKO JE DOŠAO DO HOTELA: Vjerujete li mu?

Autor: Dnevno.hr

Ivan Đakić  rekao je kako se sam sebi gadi te da bi najradije sam sebe kaznio zbog onoga što je učinio.

Inače 22-godišnji vlasnik firme koja drži hotel u Pitomači, podsjetimo, na pravoslavni je Božić objavio odvratnu sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina uz poruku: Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Zbog svoje je objave Đakić mlađi završio u pritvoru, no sud ga je pustio na slobodu iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Za 24 sata ispričao je kako su mu upućene “mnoge prijetnje te da je zbog toga promijenio broj mobitela”.

“Razmislio sam o svojem postupku isti tren nakon što sam stisnuo objavu na Facebooku. Javila mi se mama i svašta mi napisala u vezi s tom slikom. Meni je iskreno žao, nisam nacionalist i nije mi bila namjera potaknuti nikoga na bilo kakvu mržnju ili nasilje. Poznat sam kao veliki šaljivac i to je bila čista šala. Moj profil je privatan i mogu ga vidjeti samo moji prijatelji, oni koje prihvatim. Znam tko je poslao tu fotografiju na Forum mladih SDP-a, to će se istragom utvrditi i vjerujem da će i oni biti pozvani da daju izjavu, ali kad ja kažem kako je do objave došlo i koja je bila namjera, mislim da će se na to drukčije gledati. Ovo je isključivo rat SDP-a protiv mog oca Josipa. Ponavljam, nisam nacionalist, tako nisam odgojen, a i moja majka je druge vjere “, rekao je Đakić.

Ne vjerujem da će me osuditi iako su mi rekli da je kazna zatvora za to djelo tri godine. No nadam se da će mi kazna biti rad za opće dobro i novčana. Platit ću kolika god da bude”, rekao je.

Komentirao je i imovinu kojom raspolaže. Kaže kako mu je otac posudio 10 tisuća kuna, a sve ostalo što ima je ili na kredit ili je zaradio u protekle dvije godine.

“Za ovaj hotel plaćam najam, hotel je od moje firme, ali ona plaća najam ljudima koji su vlasnici objekta. Sve ovo je posljedica vizije i predanog rada. Imam dobru kuhinju, no ljudi ne dolaze sumnjajući kako sam do ovoga došao. Ipak, nakon ovoga što mi se dogodilo imam više gostiju, dolaze mi dati podršku, žao im je jer znaju da nisam problematičan tatin sinčić”, rekao je Đakić.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.