‘Dajte otkaz kriminalcima, a ne zviždačima!’

Autor: A.P.

''Kako to da umjesto Jasmine suspenziju do okončanja istrage ili otkaz zbog grubog kršenja radnih obveza nije zaradila županica Merzel? U Hrvatskoj vrijedi nepisano pravilo da su moćnici i političari na vlasti, sveti stalež koji se ne dira i ne podliježe sankcijama u slučaju kršenja zakona''

U cijelosti vam donosimo reagiranje predsjednice udruge Zviždač, Vesne Balenović na aferu županice Merzel i zviždačice Jovev.

Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, od 14. veljače i službeno pridružit će se vojsci od 380 000 nezaposlenih radno sposobnih građana Hrvatske. Status nezaposlene stekla je, kao što je poznato zbog navodnog davanja informacija HRT-u i javnog istupanja, optužujući županicu Marinu Lovrić Merzel za lažiranje dokumentacije, nenamjensko trošenje i izvlačenje županijskog novca. Pitanje, zašto u Hrvatskoj kad se ukaže i javno razotkrije kriminal uvijek i jedino stradavaju zviždači, a počinitelji ili organizatori tih kaznenih djela nikad? Kako to da umjesto Jasmine suspenziju do okončanja istrage ili otkaz zbog grubog kršenja radnih obveza nije zaradila županica Merzel? U Hrvatskoj vrijedi nepisano pravilo da su moćnici i političari na vlasti, sveti stalež koji se ne dira i ne podliježe sankcijama u slučaju kršenja zakona. 

Sankcije se odnose na poštene građane koji kriminal prijave i oni ih snose. Nemoral se duboko i temeljito uvukao u politički život Hrvatske. Moral je za brojne političare na žalost davno devirana i potpuno zaboravljena , arhaična kategorija, pa ih zbog toga na moral ne vrijedi niti pozivati. Pri dodjeli otkaza Jovev nisu pregažena samo moralna načela, već i neki od važećih zakona npr. Zakon o radu koji u čl. 109 jasno kaže da obraćanje radnika u dobroj vjeri zbog opravdane sumnje na korupciju, te podnošenje prijava o toj sumnji ne predstavlja razlog za otkazivanje ugovora o radu. Županica Merzel svojim činom nije dala otkaz samo Jasmini, već je dala otkaz zdravoj pameti i cijeloj Hrvatskoj. Nije li tako silno samoljubivim političarima jasno da se narod nikada neće identificirati s njima! Građani su pravedni i pošteni i nepravdu koju doživljava Jovev prepoznaju kao nepravdu

koja se događa i njima samima osobno. Vidjeli smo na televiziji da naši vodeći političari osuđuju zbivanja u BIH. Jedni druge uvjeravaju da Zagreb neće biti Sarajevo, Sisak Tuzla, a Split Mostar. Govore da se tako nešto nasilno ne može dogoditi u Hrvatskoj! Varaju se! Gubitak povjerenja i rotacija fotelja nije najgore što im se može dogoditi! Budu li nas dalje u propast nastavile voditi arogantne neznalice i lopovi, budu li se nastavili dijeliti otkazi kao kazna za poštenje, bude li se nastavila bezočna pljačka, građane ostavljalo bez nade i perspektive, bez posla, u gladi i siromaštvu, plašim se da će gorjeti Hrvatska, malo jače i malo duže nego BIH. Plašim se da bahatima u bijegu do njihovih prepunih trezora u inozemstvu, tada neće pomoći niti privatni avioni, niti luksuzne jahte, niti diplomatske putovnice.

Mi jesmo postali Europa, ali kad Vam se jedan ministar Financija poput Slavka Linića hvali da bi krao i da se toga ne stidi, kad svojim stranačkim pajdašima prašta stotine milijuna kuna duga u predstečajnim nagodba, kad im dijeli višemilijunske povlaštene kredite, kad to Premijer i Predsjednik mirno gledaju, kad se pri tome rugaju zdravoj pameti Hrvata, malo je previše, pa čak i za naše malo jače želudce. Ne bih im savjetovala da baš do kraja testiraju strpljenje građana, jer ono je već doista jako kratko. Zašto su građani izgubili vjeru u sustav? Zato što je taj sustav počeo služiti organiziranom kriminalu a ne građanima. Zato što u Hrvatskoj nije na snazi vladavina naroda, već vladavina kriminalaca s neizmjernom potporom pojedinaca iz izvršne i pravosudne vlasti.




Predsjednica udruge ”Zviždač”

Vesna Balenović




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.