fbpx
HNS

Čuraj: Moramo glasnije braniti ljude koji se bore za Slavoniju

Autor: Dnevno.hr

Stjepan Čuraj, županijski predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije, pitao je župana o rješavanju problematike komaraca u našoj županiji, posebice na područjima koja graniče s Kopačkim ritom.

Na današnjoj 23.sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije HNS-ovi vijećnici su kao i uvijek bili konstruktivna oporba.

Tijekom aktualnog sata, HNS-ov vijećnik Vlado Koren je pozdravio uvođenje jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi biskupa Ćolnića u Đakovu. Predložio je županu uvođenje iste i u više razrede spomenute škole. Takvu ideju pozdravljaju i roditelji i učitelji.

Stjepan Čuraj, županijski predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije, pitao je župana o rješavanju problematike komaraca u našoj županiji, posebice na područjima koja graniče s Kopačkim ritom.


Također, osvrnuo se na rekonstrukciju državne ceste Osijek-Klisa, koja je rađena prošle godine. „Molim odgovor tko je bio izvođač radova, s obzirom da se ista cesta nakon samo godinu dana popravlja. Razvidno je da radovi nisu kvalitetno napravljeni ako je već potreban popravak.“pitao je Čuraj.

Vinko Ručević je uputio pitanje vezano za projekt Centra za autizam, s obzirom da je vrijednost izgradnje porasla sa 7 na 14 milijuna kuna. Ručević je pozvao na smanjenje apetita, te požurivanje izgradnje, kako bi veliki broj djece iz autističnog spektra mogao čim prije koristiti usluge Centra koje su im neophodne.

Čuraj je poručio kako će klub HNS-ovih vijećnika podržati prijedlog Deklaracije o stanju i perspektivama razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, jer je to županiji u interesu.

„Svjedoci smo napada na ljude koji se bore za boljitak Slavonije i za dovođenje projekata od strateške važnosti. Kada ih se napada, većina šuti i svojom šutnjom podupire nemar za Slavoniju. Sve vas pozivam da prekinete šutnju i da zajedno branimo ljude koji se bore za dobrobit Slavonije, te da u toj obrani budemo glasniji!“ poručio je Stjepan Čuraj.

Tijekom izglasavanja izvješća Župana Osječko-baranjske županije o radu u razdoblju od 01.siječnja do 30.lipnja 2016.godine HNS-ovi vijećnici su ostali suzdržani, uz obrazloženje kako se isto ne može prihvatiti s obzirom da ne sadrži inicijative koje je klub vijećnika HNS-a predlagao. Čuraj je komentirao kako sufinanciranje međumjesnog prijevoza za srednjoškolce u iznosu 5% nije dovoljno, već treba biti prioritet, te kako je za studentske kredite izdvojeno svega 9.000,00 kn od osiguranih 100.000,00 kn.

Komentirajući Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, Stjepan Čuraj je istaknuo kako su jedino Grad Osijek i Općina Magadenovac iznad prosjeka, te je pozvao vijećnike na izradu mini strategije razvoja Osječko-baranjske županije, jer s ovakvim brojevima ne možemo biti zadovoljni.
Istaknuo je također, kako je protiv okrupnjavanja općina koje to same ne žele, argumentirajući navedeno činjenicom kako nije u redu da načelnik udaljen 50 km odlučuje o prioritetima.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.