Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

CULEJ ZA DNEVNO O PRELASKU KOD ŠKORE! Usput je nešto poručio bakici koja ga je izvrijeđala pred Saborom

Autor: Snježana Vučković

Stevo Culej, saborski zastupnik iz redova HDZ-a, veteran Domovinskog rata i jedan od aktivnijih i odvažnijih zastupnika koji je nerijetko za govornicom, navodno je postao “metom” Miroslava Škore koji bi ga rado vidio u redovima Domovinskog pokreta.

Prelazak Miroslavu Škori, uostalom bi logičan slijed obzirom da mu je tijekom predsjedničke kampanje Culej davao bezrezervnu podršku:

“Svoj glas dat ću Miroslavu Škori zato što je on čovjek, ako pobijedi, koji će biti izbor hrvatskoga naroda, a nikako ne neke političke stranke”, kazao je tada, iako je, ruku na srce, bila riječ o predsjedničkim izborima, a ne stranačkim.

“Nitko me ne može vrbovati, ja razmišljam svojom glavom”

No, o ovom “vrbovanju” Culeja u Domovisnki pokret već je pisao i naš portal, no kako ne bi sve ostalo na čula-kazala, pitali smo ga koliko ima istine u tim navodima:

“Mene nitko niti ne pokušava vrbovati, jer svi znaju kakav sam. Apsolutno sve odluke donosim iz svoje glave i nitko mi ne može reći ono što već ne znam. Ja sam taj koji vrši analize i donosi odluke”, jasan je Culej.

Naš sugovornik se usput osvrnuo i na vro neugodan incident koji se tijekom prosvjeda zagrebačke oporbe koja je tražila izglasavanje Zakona o obnovi Zagreba prije raspuštanja Sabora dogodio upravo pred Saborom, a koji mu je priuštila najstarija zagrebačka aktivistica Višnja Škreblin.




Poručio ženi koja ga je izvrijeđala: Ima sreće da nisam ljevičar

Podsjetimo, Škreblin je tada Stevi Culeju izgovorila niz gnjusnih uvreda, a između ostaloga mu je poručila da se “borio za svoju smrdljivu gu*icu”:

“Izlazio sam među posljednjima jer su mi stražari pomagali oko izložbenih predmeta. Ostao sam šokiran kad je ‘gospođa’ počela sipati na mene otrovne riječi. Novinari su bili spremni i siguran sam da je bila riječ o ‘zasjedi’, sličnoj onakvoj kakve su radili partizani. Zapravo, bio sam iznenađen količinom mržnje i nepristojnosti koja je izbijala iz te žene”, opisuje Culej i dodaje:




“Ta žena nije ni purgerica ni Zagrepčanka. To za sebe može reći jedino gospođa dr. Ružica Ćavar kojoj je tijekom nekog ljevičarskog skupa s kojim se nije slagala jedan od aktivista nanio teške tjelesne ozljede pri čemu joj je opalio šamar zbog kojeg je pala i slomila ruku. Pa bi to bila moja poruka ženi koja me napala pred Saborom: ‘Gospođo’, imate sreće da nisam ljevičar, nego katolik i vjernik koji to niti jednoj ženi nikada ne bi učinio…”

KRALJICA PROSVJEDA PRED SABOROM VRIJEĐALA STEVU CULEJA: ‘Borili ste se vi za svoju guzicu smrdljivu’

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.