fbpx
screenshoot

ČUDO U HRVATSKOJ! Prosvjednici učinili nešto što Hrvati ne pamte

Autor: Snježana Vučković

Jučer je u Zagrebu održan prosvjed protiv ovršnog zakona na kojem se, unatoč niskim temperaturama, činjenici da je bila subota i još jedan prosvjed u Rijeci, okupilo nekoliko stotina ljudi.

Prosvjed u organizaciji Danijela Galovića, dopredsjednika stranke Slobodna Hrvatska, možda svojom brojčanošću nije polučio uspjeh, no s druge strane, postigao je nešto što mlada Hrvatska ne pamti: okupiti ljude sasvim različitih ideoloških uvjerenja i političkih stavova u borbi za istu stvar – boljitak hrvatskih građana i ukidanje dužničkog ropstva.

Tako su se za govornicom mijenjali predstavnici hrvatskih branitelja, ovršenih građana, poklonici “lijeve” i “desne” opcije… I to ne bilo kakve.


Mario Maks Slaviček i Rada Borić u borbi za istu stvar!

Prosvjed su, između ostalih, istovremeno podržali hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček u ime Hrvatskog vojnog reda “Čuvari domovine” i Rada Borić, članica “Nove ljevice”. Slaviček je široj javnosti poznat po prijašnjim govorima na različitim skupovima, pa je tako i ovog puta ostavio odličan dojam impozantnim riječima, potpuno lišen njegovih izrazito desno orijentiranih stavova.
Politikancije i promicanja svojih osobnih, političkih afiniteta, na ovom su se skupu odrekli i svi ostali govornici te stavili naglasak na isti problem: opljačkan, osiromašen i ponižen hrvatski narod.

“Dolazimo samo s hrvatskim zastavama i transparentima koji ne šire nikakav oblik rasne, nacionalne i vjerske mržnje. Nema mjesta nikakvom povijesnom znakovlju i pozdravima, simbolima, zastavama, grbovima i sl. Natpisi i slike na plakatima i transparentima mogu biti samo oni koji se tiču ovrha, duga, kamata, otpisa duga, ovršnog zakona, demografskog sloma, iseljavanja, siromaštva, nepravde, možemo tražiti ostavke, možemo prozivati na nerad i sl. Pokažimo dostojanstvo i zajedništvo, pokažimo uvažavanje prema svim članova inicijative neovisno o razlikama. Povežimo se oko onog što nam je svima danas zajedničko, a to je borba protiv ovršnog zakona i borba za izlazak iz dužničkog ropstva. Pokažimo spremnost na dijalog i kulturu komunikacije. Pokažimo lice Hrvatske kakvo želimo gledati!
Pošaljimo poruku da se unatoč podjelama po prvi put možemo izdići iznad njih i staviti budućnost Hrvatske na prvo mjesto”, poručio je Galović uoči prosvjeda a što su, vidjelo se, svi ispoštovali.

Najboljim riječima ovu situaciju objasnio je upravo Mario Maks Slaviček:

“Nemamo dodirne točke, ne slažemo se u ničemu, različito promišljamo i politički se razilazimo. Nažalost, jedinstveni smo samo u jednom: hrvatski narod, nakon svega, nije zaslužio živjeti u siromaštvu.”
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.